Page content

5 redenen waarom we allemaal moeten touwtje springen!

5-redenen-om-touwtje-te-springen

Touwtje springen? Ja, touwtje springen! Een super simpele maar effectieve workout. Niet voor niets behoort touwtje springen tot de dagelijkse routine van bijvoorbeeld Doutzen en andere topmodellen. Nu willen we echt niet allemaal het ‘zo-slank-als-een-spriet’ model van Doutzen, maar dat touwtje springen effectief is dat is duidelijk!

Lees hier 5 redenen waarom je NU moet gaan springen:

1. Met touwtje springen train je je hele lichaam!

Je gebruikt de spieren in je armen, benen, rug en vergeet je buikspieren niet. Met touwtje springen versterk je je ‘core’. Een sterke ‘core’ (rug, buik en bekken) is een must voor een goede lichaamshouding.

2. Met touwtje springen werk je aan je coördinatie

(wanneer spring je nu juist over het touw heen en blijf je er niet achter haken), je werkt aan je conditie (het is één van de meest effectieve oefeningen om je conditie te verbeteren) en je balans (ook als je spieren vermoeid raken moet je rechtop blijven staan!).

3. Gebruik touwtje springen als een interval training en je verbrandt (nog) meer energie (=calorieën).

Bij een interval training spring je met kleine tussenpauzes van rust. Hierdoor moet je hart flink pompen en verbrand je meer dan bij een oefening op één tempo.

4. Touwtje springen kost niet veel tijd

Je kunt het overal doen en je hebt maar twee dingen nodig: sportschoenen (met goede vering) en een touw! Elke dag 10 minuten springen moet in te plannen zijn.

5. Je wordt gelukkiger van touwtje springen.

Tijdens het springen maakt je lichaam endorfine aan: het gelukshormoon. Ook word je tijdens het springen gedwongen goed te ademen: dit zorgt voor focus en extra energie!

Ben je overtuigd van het nut van touwtje springen?
Sportschoenen aan en springen maar!

 

Comment Section

0 reacties op “ 5 redenen waarom we allemaal moeten touwtje springen!

Plaats een reactie


*