Page content

5 goede redenen om vroeg op te staan

Als je al jaren gewend bent om je wekker zo laat mogelijk te zetten, is het niet gemakkelijk om daar verandering in aan te brengen. Naast wilskracht is een grote motivator noodzakelijk om je te helpen vóór dag en dauw je warme bed uit te komen. Daarom geeft gastblogger Heidi Schoofs- één van de organisatoren van het Fit Start Weekend - je in dit blog 5 goede redenen om vroeg op te staan.

Word een ochtendmens om deze 5 redenen:

  • Extra tijd

Hoe zou het zijn als je die boeken kunt lezen die al heel lang op je liggen te wachten? Als je meer geld kunt verdienen? Een boek kunt schrijven? Studeren? Sporten? Je huis poetsen? 30 minuten eerder opstaan kan je wereld helemaal veranderen. Als je 7 dagen per week 30 minuten eerder opstaat, heb je al 3,5 uur extra! Wat zou je daarin allemaal kunnen doen?

  • Een relaxte en positieve start

Je herkent het vast wel: je wekker gaat af (na een paar keer snoozen), opeens is het laat, je springt uit bed, je haast je om op tijd op die belangrijke afspraak te komen, je komt helemaal bezweet en chagrijnig aan en je hartslag zit tot in je keel.

Hoe je het eerste uur van de dag doorbrengt, zet de toon voor de rest van de dag. Zet je wekker een half uur of een uur vroeger, ga er meteen uit zodra je wekker gaat en creëer een relaxte start van de dag, die bovendien een positieve invloed heeft op je stemming. En een positieve stemming zorgt weer voor een hogere productiviteit en een kleinere kans op fouten!

  • Een gezond leven

Eerder wakker worden geeft je extra tijd om een gezond leven te leiden: Een ontspannen start zorgt voor een goed humeur en geen gestress. Je hebt voldoende tijd voor de belangrijkste maaltijd van de dag die vaak uit tijdnood wordt overgeslagen: een heerlijk gezond ontbijtje. Ook is er tijd voor yoga, een wandeling of een rondje hardlopen, waardoor je de rest van de dag energie hebt.

  • Een sterkere wilskracht

Ook als je geen ochtendmens bent, heb je in de vroege ochtend een sterkere wilskracht dan in de loop van de dag. Start daarom direct in de ochtend met díe zaken die je een goed gevoel geven zoals gezond ontbijten of sporten/bewegen/mediteren. Start je dag als het ware met 'frisse moed' en laat die frisse moed de toon zetten voor de rest van de dag.

  • Genieten van volop rust en stilte

Je hebt minder afleiding als de helft van de wereld nog slaapt. Geen telefoon die rinkelt en niemand die je mailt op dit uur. Zo kun je de tijd nemen om je te concentreren op belangrijke dingen en heb je ze af voordat de rest ontwaakt.

Vroeg opstaan verbetert je humeur, je gezondheid, je productiviteit, je succes en de kwaliteit van je leven. Hoogste tijd om van nachtuil naar ochtendmens te transformeren!

Wat motiveert jouw om vroeg op te staan?

Of als je dat niet doet, wat houdt je tegen?

Ik zou het leuk vinden een reactie van je te ontvangen onderaan dit blog.

Met vroege en ontspannen groet,

Heidi

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

3 reacties op “ 5 goede redenen om vroeg op te staan


Door Sabine op 14 juli 2014

Ik zet sinds 3 weken elke dag mijn wekker een kwartier vroeger, voor alle kinderen wakker zijn dod ik van buikspieroefeningen en squads... Heerlijk! Dus ik vind t leuk om dit te lezen...want t is zo waar!!!


Door Ginny op 14 juli 2014

Wat goed, Sabine!!!! Ga zo door!


Door Ginny Mulders op 16 juli 2014

Sabine, ik vroeg me nog af: Je schrijft dat je sinds 3 weken je wekker vroeger zet. Dit blog is pas sinds 14 juli online, dus dat heeft er niet toe bijgedragen dat je vroeger bent gaan opstaan. Wat was de reden dat je hiermee begonnen bent? Wat gaf de doorslag? En hoe voel je je erbij (behalve dat je het zwaar vindt)?

Ik zou het leuk vinden je reactie te ontvangen.
Groet,
Ginny

Plaats een reactie


*