Page content

3x3 workout: Buik Benen Billen

Hoog tijd voor ACTIE in de vorm van een nieuwe 3 x 3 video workout. Ditmaal voor Buik, Benen en Billen.
Soms vraagt men mij of een workout van 9 minuten wel effectief is aangezien de norm ligt op 30 minuten per dag bewegen?
Mijn tegenvraag is dan: sport of beweeg jij dagelijks 30 minuten?
Helaas is het antwoord vaak 'nee'.
Als 30 minuten te lang zijn, en 9 minuten zijn wel te doen, dan geldt hoe dan ook het principe; iets is altijd beter dan niets.

Met mijn tegenvraag heb ik echter de vraag of de 3 x 3  workouts wel effectief zijn een beetje omzeild. Gelukkig kan ik volmondig 'JA' antwoorden: ze zijn zéér effectief. Laat me je uitleggen hoe dat zit:

Waarom 3 x 3  workouts effectief zijn.

* Ten eerste zijn de workouts redelijk intensief doordat ik gebruik maak van oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreken en doordat er van je wordt verwacht om in de 45 seconden die één oefening duurt, alles te geven wat je hebt. Het tempo van bewegen ligt best hoog.

* Het lichaam bestaat uit ruim 600 spieren. Hoe actiever die spieren zijn, hoe meer energie in de vorm van calorieën zij verbruiken. Ook in rust.
Het voordeel van de 3 x 3  workouts is dat je dagelijks in slechts 9 minuten je lichaam een flinke Boost kunt geven die de verbrandingsmotor doet oplaaien nog lang nadat jij klaar bent met je workout. Het is dus wel een feit dat hoe harder jij je best doet, hoe groter het resultaat. Juist omdat de workout zo kort is, is het jouw taak 'm zo krachtig mogelijk te maken.

* Variatie is essentieel. Daarom zijn er verschillende 3 x 3  workouts. Heb je de ene dag met name je benen en billen getraind, dan kun je de volgende dag gerust je bovenlijf trainen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je jezelf overtraint. Door de variatie blijf je bovendien je lichaam voorzien van nieuwe prikkels en die zijn belangrijk voor het bereiken van resultaten. Iedere dag dezelfde 3 x 3 workout doen is dus veel minder effectief dan elke dag een andere kiezen.

* Om effectief en efficiënt te trainen wil je proberen om zoveel mogelijk spieren tegelijkertijd aan het werk te zetten. Voor het verbranden van vet en voor het verkrijgen van een strak lichaam richten we ons met name op de grotere spiergroepen zoals die van de Benen en de Billen, Borst en Rug. Wanneer je een platte buik wilt, heeft het niet zoveel zin om je enkel te richten op buikspieroefeningen. Je buikspieren bestaan in verhouding uit een kleinere groep spieren dan de beenspieren. Aangezien het absoluut onmogelijk is om plaatselijk vet te verbranden of strakker te worden, kun je je dus beter richten op die grote spiergroepen die ervoor zorgen dat je over je gehele lichaam strakker en slanker wordt.

Genoeg gekletst, het is tijd voor ACTIE!
trek je sportkleding aan, doe een warming up, en zorg voor een matje, handdoek en eventueel iets te drinken.
Succes maar bovenal veel plezier met de workout.

Oh ja, ik zou graag van je horen wat je ervan vond. Dit kun je doen door onderaan deze pagina een reactie achter te laten of door een post op Facebook.

BBB video workout - Buik - Benen - Billen

De video's zijn beschikbaar voor leden van de GinFit CLUB

TIP: Word lid van de GinFit CLUB! en ontvang wekelijks nieuwe workouts, weekmenu's en een uitdagende challenge!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

8 reacties op “ 3x3 workout: Buik Benen Billen


Door Froukje Marinus op 8 mei 2014

Hoi Ginny, ik vind het super wat je allemaal doet en laat zien. Ik heb er heel veel aan en kijk elke week wel even op je website. Dit is voor mij een hele stimulans om het steeds weer op te pakken en het beter te doen. Alles over bewegen en de workouts en voeding, ik vind het een hele goeie website. Bedankt. Froukje


Door Ginny op 8 mei 2014

Waauw Froukje, wat een onwijs leuk bericht, zeg! Wat jij beschrijft is precies de reden waarom ik met deze site gestart ben; mensen zoveel mogelijk info geven over bewegen en voeding met de nadruk op praktisch: dus in de praktijk brengen, zelf doen. Dankjewel voor het compliment en veel sportplezier gewenst 😉


Door Liesbeth op 27 juli 2014

Waarom ga ik toch altijd stuk op ie burpee's??? Voel met name mijn rug protesteren als ik terug naar achter hop met mijn benen... Haal niet eens helft van jouw tempo


Door Ginny Mulders op 27 juli 2014

Liesbeth, allereerst: oefening baart kunst. En de burpee is een full body exercise die voor iedereen zwaar is. Wanneer je met je benen naar achteren hopt, zoals je beschrijft, spring je eigenlijk in een plankpositie. Als je klachten aan je rug ervaart, is het zaak je core sterker te maken d.m.v. o.a. de plank. Bij de 3x3 workouts heb ik laatst nog een nieuwe core workout geplaatst.

Let er ook op dat je bij het naar achter springen níet doorzakt met je heupen, maar dat je echt in de plank blijft. Lukt dat niet, oefen dan eerst de plank en doe de burpee op een makkelijkere manier (ik laat altijd opties zien in de flimpjes).

Hopelijk heb ik je vraag voldoende beantwoord, Liesbeth. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust!
Succes!


Door Donabel op 27 juli 2014

Ginny, bedankt voor je inzet en enthusiasme = super top idee van je om MSF in de markt te brengen. Top, praktisch, makkelijk en heerlijke site op FB om mij vooral bewust te maken vd consequenties van slecht gedrag. De motivatie met foto helpt enorm. Heerlijk! Ga zo door.... je wordt echt een succes.... en wel eerlijk verdiend. More power.
Je fan, Donabel Mondejar


Door Ginny op 28 juli 2014

Super bedankt voor je lieve reactie!


Door Nancy op 10 april 2015

Waar koop je zo'n matje? En waar koop jij je sportkleding?


Door Ginny op 13 april 2015

Dit matje komt van de Action en mijn kleding koop ik bij verschillende sportwinkels zoals Perry en Intersport.

Plaats een reactie


*