
Witte asperges, die vind ik zó lekker! Afgelopen vrijdagavond had Richard een feestmaal bereid van witte asperges, gebakken zalm, gekookt ei en boter met dille en bieslook. Uiteraard hoort daar een mooie, witte wijn bij. Goede start van het weekend! Lees verder voor het recept ...
Wat heb je nodig voor witte asperges met zalm, ei en dilleboter?
Voor het originele recept heb je aardappelen nodig en gebruik je geen ei. Omdat wij als lunch al een broodmaaltijd hadden gegeten (met pindakaas en rauwkost), lieten we de koolhydraten uit de aardappel weg en kozen we voor extra eiwitten.
Bij de bronvermelding vind je het originele recept. In dit blog staat het recept zoals Richard het gemaakt heeft. Het recept gaat uit van 500 gram asperges voor 4 personen. Wij gebruikten 1 kilo (ongeschilde) asperges voor 2 personen: extra veel groenten dus en geen koolhydraten uit aardappel.
- 1 kilo asperges
- 2 zalmfilets (wij gebruikten verse zalm van de visboer ipv zalm uit de diepvries)
- 40 gram ghee (ipv roomboter)
- 2 el gedroogde dilletoppen (wij voegden er tevens vers citroensap + verse bieslook aan toe)
- 2 eieren
- 2 el olie
- aluminiumfolie
Hoe maak je de asperges met zalm, ei en dilleboter?
- verwarm de oven voor op 200 graden.
- wrijf de zalm in met olie, peper, zout en evt andere kruiden waaronder dille.
- doe de zalm in een pakketje dat je maakt van aluminiumfolie
- doe de zalmpakketjes in de oven gedurende ongeveer 10-15 minuten (per oven verschillend)
- schil ondertussen de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
- kook de aspergers in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- kook tegelijkertijd de eieren in een andere pan. Wij vinden het lekker als het eigeel nog zacht is, dus houden we een kortere kooktijd aan dan 8 minuten.
- roer met een vork de dille (en evt bieslook) door de boter of ghee en voeg er een paar druppeltjes citroensap aan toe.
- verdeel de asperges over de borden en schep de dilleboter erover
- leg de zalm en het ei erbij
Comment Section
0 reacties op “ Witte asperges met zalm, ei en dilleboter”