De pastinaak is zo'n vergeten groente en voordat ik een groentepakket had van de biologische winkel, had ik er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Dat is nu gelukkig wel anders en ik kan de groente aan iedereen aanraden. Hij is niet alleen erg lekker en gezond (en helemaal van dit seizoen), maar de mogelijkheden zijn ook nog eens eindeloos. Van warme soep, tot frisse salade, van stoofschotel tot pastinaakkoekjes, en van crème of room van pastinaak tot pastinaakpannekoekjes.
Hieronder een winters recept met pastinaak en boerenkool (ingrediënten voor 2 personen)
Benodigdheden:
- 250 gr pastinaak
- 150 gr. boerenkool
- 1 ui
- 1 kleine appel
- 150 gr. feta
- 1 á 2 cm verse gember (geraspt) of 1/2 tl gemberpoeder
- 2 el sesamzaad
- olijfolie
Werkwijze:
- schil de ui, zet 'm neer op de wortelkant en halveer. De helften in 4 parten snijden met de lijnen van de ui mee.
- fruit de ui in olie.
- pastinaak schillen met een dunschiller, in blokjes snijden en toevoegen aan de ui.
- voeg de boerenkool toe samen met een scheutje water.
- de groenten in ongeveer 10 minuten gaar stoven.
- ondertussen het sesamzaad roosteren in een droge koekepan tot de zaadjes lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken.
- appel en feta in kleine blokjes snijden.
- de geraspte gember of gemberpoeder samen met appel, feta en sesamzaad toevoegen aan groenten en even doorverwarmen.
- serveer met quinoa, gierst, rijst etc.
(Bron: odin.nl)
Comment Section
0 reacties op “ Wit winterwonder: pastinaak recept”