Soep van courgette is snel, simpel, gezond én slank. Ideaal om tijdens of vóór het weekend te bereiden als gezond en licht tussendoortje. Ook perfect als voedzaam voorgerecht dat voorkomt dat je bij het avondeten een tweede keer opschept. Bovendien kun je de soep invriezen.
Courgettesoep van verse ingrediënten (1 liter)
- 1 ui
- 1 kilo courgette
- 1 broccolistengel (de stengel van een broccoli is prima eetbaar!)
- 1 el Provencaalse kruiden
- bouillon
- 2 eetlepels maanzaadjes
- evt haverroom of crème fraiche
- kokosolie (1 klontje)
Hoe maak je soep van courgette?
- Doe de maanzaadjes in een droge pan, verhit deze onder regelmatig roeren totdat de zaadjes hun geur afgeven. Houd de zaadjes apart.
- Laat de gesneden ui in de kokosolie 'uitzweten' zonder 'm te laten verkleuren.
- Voeg de gesneden courgette erbij en stoof even mee.
- Voeg de provencaalse kruiden en het water toe.
- Schil de broccolistengel, snijd in stukjes en voeg eveneens toe aan de soep.
- bouillonblokje, peper en zout toevoegen
- Eventjes zacht laten koken, totdat de broccolistengel zacht genoeg is om te pureren.
- Pureren en afwerken met (haver)room en geroosterde maanzaadjes.
Smakelijk eten!
(Bron: BioGezond september 2012, pagina 12)
Comment Section
0 reacties op “ Verse, huisgemaakte courgettesoep”