Spruitjes zijn wintergroenten en vallen onder de koolsoorten. In een eerder blog schreef ik over de kracht van kool en gaf ik je drie recepten. Vandaag geef ik je een recept voor een geurige stoofschotel met spruitjes. Ik durf te wedden dat vanaf nu iedereen spruitjes lust!
Wat heb je nodig voor een stoofschotel met spruitjes (2 personen)?
- 400 gr spruiten
- 2 grote tenen knoflook
- 6 gedroogde abrikoosjes (ik laat ze even wellen in heet water zodat ze vocht opnemen en iets minder droog zijn). We hebben niet altijd abrikozen in huis, maar wel rozijnen en gedroogde pruimen. Die hebben we ook reeds met dit recept gemaakt en het smaakte heerlijk!
- 1 tl kaneel
- zout naar smaak
- flinke scheut olie (in het recept staat olijfolie, maar ik gebruik altijd kokosolie of ghee)
Spruitjes in een stoofschotel maken
- spruitjes schoonmaken en zoveel mogelijk groen laten zitten
- abrikozen in vieren snijden
- knoflook pellen en fijnsnijden
- Olie in een pan met dikke bodem (of een tajine) verwarmen
- knoflook fruiten totdat hij lichtbruin kleurt
- kaneel en zout erdoorheen roeren
- spruiten en abrikozen toevoegen met een klein laagje water en in ongeveer 10 minuten gaar stoven. (gebruik liever iets minder water en voeg steeds kleine beetjes bij, dan teveel water in in één keer).
Dit recept heb ik vorig jaar gemaakt als bijgerecht bij het Kerstdiner met mijn familie. Behalve mijn vader houdt helemaal niemand van spruitjes, maar iedereen heeft ervan gesmuld!
Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je een reactie achter?
Comment Section
0 reacties op “ Verrassend lekker recept met spruitjes”