
Deze vegetarische salade is ideaal als volwaardig lunchgerecht: je hoeft niets te koken, enkel te snijden, dus hij is zó klaar en zelfs op je werk te bereiden. De bonen bevatten veel eiwitten waardoor ze zorgen voor een verzadigd gevoel. De combinatie van tomaat en verse basilicum is altijd goed. Bij het recept zit een extra recept voor een dressing, maar dat heb ik niet eens gebruikt omdat de salade (naar mijn mening) ook zonder de dressing zeer smakelijk is.
Ingrediënten voor de salade met witte bonen, tomaat en basilicum (1-2 personen)
- 1 pot witte bonen, afgespoeld (grote witte boterbonen zijn in dit geval echt het lekkerst)
- 2-3 (vlees)tomaten, zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees in blokjes
- Handje verse basilicumblaadjes in stukken gescheurd
- 1 rode ui in halve ringen
Hoe maak je de 1 à 2 persoon lunchsalade?
- Bijna té simpel: meng de bonen, tomaat, ui en basilicum in een kom goed door elkaar
- Voeg evt een snug zout en peper toe (let op: de bonen komen uit een pot of blik waar ook al zout in zat, dus misschien eerst even proeven of ze niet al zout genoeg zijn voor je?)
Extra receptje voor een dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetl rode wijnazijn
- Zout en peper uit de molen
- Klop een dressing van bovenstaande ingrediënten en schep door de salade
Comment Section
0 reacties op “ Vegetarische (lunch)salade”