
Bloemkool, tomaat en rode kidneybonen met tijm en knoflook uit de oven. De ideale maaltijd voor als je weinig tijd hebt, geen zin hebt in afwas of troep op het aanrecht, en als je tijdens de oventijd je tijd aan andere zaken wilt besteden.
Ik had helemaal uitgekiend hoe laat ik zou starten met koken. Dan zou ik voldoende tijd hebben om zelf nog te eten, een portie naar een oudere dame te brengen (voor wie ik 2x per week kook) en op tijd komen bij mijn eerste PT-klant van die middag. Nou, het liep ietsiepietsie anders (ik was té lang bezig met GinFit Online) waardoor alles anders dreigde te lopen. What to do? Ik besloot mijn 'menu' te wijzigen naar een ovenschotel ... op hoop van zege. Achteraf kan ik zeggen: Groot succes! Probeer het zelf!
Wat heb je nodig voor de vega-groentemaaltijd uit de oven? (2 personen, ruime porties)
In mijn groentepakket zat o.a. bloemkool en cherrytomaat. Zoals je wellicht weet (zeker als je lid bent van de GinFit CLUB!) heb ik allerlei kruiden in mijn keukenkastje en heb ik ook vaak wel iets van peulvruchten in blik. Zo had ik nog een blikje kidneybonen. Dit zijn de drie ingrediënten van mijn vega-groenteschotel. Als deze groenten jou niet zo aanspreken, kun je natuurlijk ook voor andere producten gaan. Laat je in ieder geval inspireren door het recept.
- 1 (kleine/middelgrote) bloemkool (600 gr)
- 125 gr cherrytomaatjes
- blikje bonen / peulvruchten
- gedroogde tijm
- knoflookpoeder
- (keltisch) zeezout en peper
- olijfolie
- ovenschaal
Hoe maak je de vega-groentemaaltijd uit de oven?
- Verwarm de oven voor op 180-200 graden
- Zet een ovenschaal klaar
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in de ovenschaal
- Halveer de cherrytomaatjes en doe in de ovenschaal
- Laat de bonen uitlekken en doe in de ovenschaal
- Besprenkel met - niet te zuinig (!) - de olijfolie en de kruiden
- Hussel even door elkaar
- Zet in de oven gedurende minimaal 10 minuten
- Halverwege nog even husselen en indien nodig wat extra olie en/of kruiden toevoegen (even proeven?)
- Alle ingrediënten zijn al gaar, ze hoeven alleen even warm en - de bloemkool - wat zachter te worden. Hoe langer je alles in de oven laat staan, des te zachter de bloemkool wordt. Kies wat je doet afhankelijk van je smaak en tijd.
Ik ben benieuwd naar wat je van dit recept vond? Voor mij was het een aangename uitvinding die ik zeker vaker ga maken!
Laat je een reactie voor me achter?
Comment Section
0 reacties op “ Vega-groentemaaltijd uit de oven”