Suikervrij ontbijten, en de energie halen uit eiwitten, vetten, de langzame koolhydraten van havermout, en de natuurlijke suikers en vezels uit fruit, zorgen samen voor een stabielere suikerspiegel en een langduriger verzadigd gevoel waarmee je zoete trek rond tien uur voorkomt. Een perfecte start van de dag dus!
Suzanne Nieuwenhuijs van Ongesuikerd heeft een heerlijk recept: Mug cake; een soort cakeje dat je maakt in een mok. Zo heb je direct de juiste hoeveelheid. Smakelijk eten en een gezonde, suikervrije dag gewenst!
Recept voor suikervrije mug cake van havermout, banaan en appel
Beste Suiker Challenge deelnemers,
De kop is eraf! Na de introductieblog over suiker, is het nu tijd om jullie een hart onder de riem te steken met een heerlijk Ongesuikerd ontbijt: een zogenaamde "mug cake". De "mug cake" komt oorspronkelijk uit Amerika. Je maakt hem letterlijk in een "mug" (mok) en je kunt eindeloos variëren. De basis wordt gevormd door havermout, fruit en ei. Veel langzame koolhydraten en vezels. Een geweldig alternatief voor de standaard boterham, cornflakes of cruesli. Ik heb de grootste havermout-haters hiermee "om" gekregen. Op mijn Facebook-pagina Ongesuikerd kun je nog een variant of 3 vinden!
Weet jij ook een lekkere combinatie? Deel hem vooral!
Mugcake met geraspte appel
Ingrediënten:
- 1/2 banaan
- 1 ei
- 3 etl havermout
- 2 etl water
- halve grof geraspte appel
- kaneel
Garnering: rest van de banaan, bosbessen
Bereiding:
Prak in een grote mok een halve banaan fijn met een vork. Meng havermout, ei en water erdoor. Voeg tot slot de geraspte appel en kaneel toe en roer goed. Verwarm 2,5 minuut op 800 Watt in de magnetron, en 'stort' je mugcake (oftewel, keer de mok om op je bord en haal voorzichtig de mok weg). Versier met resterende banaan, bosbessen en moerbeien.
Ben je een beginner en heb je nog erg veel moeite met suikervrij eten, dan kan je er een eetlepeltje honing of agavesiroop over heen doen.
In de blog van morgen leg ik uit hoe je suiker kunt herkennen en etiketten moet lezen!
Succes allemaal!
Suzanne Nieuwenhuijs
www.facebook.com/Ongesuikerd
http://ongesuikerd.wix.com/ongesuikerd
Comment Section
0 reacties op “ Suikervrij ontbijtrecept van havermout, banaan en appel”