Hoe kun je suikervrij eten als voedselproducenten aan veel producten suiker toevoegen? Zelfs aan producten waarvan je het niet verwacht (denk aan vleeswaren). En sommige producten zijn zodanig bewerkt (denk aan wit meel) dat zij eenzelfde effect op je bloedsuikerspiegel hebben als suiker. Winkelschappen liggen er vol mee dus het lijkt soms lastig om in de praktijk suikervrij te eten. Vooral als je honger hebt!
Suikervrij eten vergt planning en voorbereiding
Wie heeft er niet op een treinstation gestaan na een lange dag werken, op zoek naar een gezonde snack? In de automaat zitten chocoladerepen en koeken. Ontbijtkoek en mueslirepen vol suiker. En tot slot zakjes chips en zoutjes, van bewerkt aardappelmeel en witmeel, dus suiker. Allemaal een no go! Reden tot wanhoop? Zeker niet.
Je kunt dergelijke situaties voorkomen door te plannen en gezonde snacks mee te nemen. Hetzelfde geldt voor uit eten gaan en de vakanties. Ook hier kan je slim mee omgaan en goede keuzes maken. Hoe dat werkt, leg ik uit in de Praktijkgids Ongesuikerd.
En daarmee ben ik aan het einde gekomen van mijn laatste blog voor deze Suikerchallenge! Ik hoop dat Ginny en ik jullie hebben geïnspireerd en gemotiveerd om goed voor jezelf te zorgen via sporten en suikervrij eten. Mochten deze 14 dagen goed zijn bevallen en wil je verder met Ongesuikerd: op mijn website staat informatie over kookclinics en presentaties en hoe de Praktijkgids te bestellen. Verder kan je via mijn Facebook-pagina op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom suiker en suikervrij eten en voor recepten en inspiratie!
We doen het samen. Samen Ongesuikerd, samen gezond!
Comment Section
0 reacties op “ Suikervrij eten in de praktijk?”