Van deze stoofschotel met aubergine heb ik een vegetarische variant gemaakt met gerookte tofu, maar volgens het originele recept was het met gehakt (of je gebruikt vegetarisch gehakt). Het was wederom erg lekker. Eigenlijk geldt dat voor alle recepten van Odin, en geloof me dat we er al héél wat gemaakt hebben!
Wat heb je nodig voor stoofschotel met aubergine? (2 personen)
Hieronder zet ik het originele recept zoals je het vindt op de website van Odin en tussen de haakjes vind je mijn aanpassingen.
- 1 aubergine, in blokjes gesneden (ik gebruikte 2 middelgrote aubergines)
- 2 tomaten of 1 paprika, in stukjes (ik gebruikte 1 paprika)
- 1 ui, in ringen
- 2 knoflooktenen, fijn gesneden (ik gebruikte 5 teentjes knoflook) 😉
- 2 eetl. tomatenpuree
- 1 theel. Italiaanse kruidenmix (ik gebruikte provencaalse kruidenmix)
- een scheut olijfolie
- peper en zout
- gekruid gehakt, stukjes vlees of tofu (ik gebruikte 200 gram gerookte tofu)
Hoe maak je ?
- Bak ui en knoflook in olijfolie en voeg na een paar minuten de groentestukjes toe.
- Roerbak dit alles 5 min. en voeg kruiden, tomatenpuree en een scheutje water toe.
- Laat het geheel 5 min. op een zacht pitje stoven.
- Bak ondertussen gehakt, tofu of vleesstukjes in olijfolie, voeg dit toe aan de stoof-schotel en laat het geheel nog een kwartiertje sudderen.
- Maak de schotel op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen (tricolore) rijst en serveer de stoofschotel over de rijst.
- Variatie: Stoof met de aubergine in plaats van tomaat andere groente mee zoals paprika en/of stukjes prei of paksoi.
Comment Section
0 reacties op “ Stoofschotel met aubergine”