Hoe beter en liefdevoller we omgaan met ons lichaam, des te gezonder we zijn, en des te meer we kunnen genieten en profiteren van alles wat het leven te bieden heeft. Goed en liefdevol omgaan met jezelf, betekent in ieder geval kiezen voor voeding die het lichaam voorziet van belangrijke voedingsstoffen.
Het is helemaal fijn als het eten ook nog heerlijk smaakt, én gemakkelijk en snel te bereiden is. Dat gezond eten lekker & simpel kan zijn bewijst dit recept van Couscous salade. Geschikt als maaltijdsalade voor lunch of diner. Makkelijk mee te nemen naar het werk of bij een picknick?
Snelle Couscous salade (voor 1 persoon)
Wat heb je nodig voor de Couscous salade?
- 1 kop couscous
- snufje zout
- 1 kop kokend water
- 1 kop sinaasappelsap (liefst vers)
- olijfolie
- GROENTEN & KRUIDEN naar wens (minimaal 200 gr groenten p.p.)
- fijngehakte peterselie
- blokjes komkommer
- geroosterde paprika
- fijngesneden munt
- lichtgeroosterde pijnboompitjes
- olijven
- gesnipperde ui
- ringetjes bieslook
- verse koriander
- blokjes tomaat
- reepjes zongedroogde tomaat
- kappertjes - VUISTREGEL: Je kunt onmogelijk teveel groen in de salade doen!
Hoe maakt je de Couscous salsade?
- Doe een kop couscous in een schaal en meng het met een snuf zout
- Giet er 1 kop kokend water + 1 kop sinaasappelsap overheen
- Laat minimaal 20 minuten wellen
- Was, snijd en prepareer ondertussen alle groenten en kruiden waarmee je de couscous wilt verrijken
- Doe een scheut olijfolie (niet te zuinig) over de couscous en prik los met een vork
- Zodra de couscous is afgekoeld tot kamertemperatuur meng je alle ingrediënten erdoorheen.
- Proef en breng evt op smaak met: peper, zout, olijfolie, chilipeper, citroenrasp en/of gerookt paprikapoeder
(Bron: theoptimist.nl juli/agustus 2014, blz 93)
Comment Section
0 reacties op “ Snelle en Gezonde Salade van Couscous”