Soep van sla? Jazeker! Het is verrassend lekker en lekker makkelijk. Wanneer er (krop- of ijsberg)sla in ons groentepakket zit, ben ik daar - eerlijk gezegd - nooit zo blij mee omdat ik het a) niet bijzonder lekker vind smaken en b) liever iets warms eet. In mijn zoektocht naar iets 'creatiefs met sla' kwam ik uit bij slasoep.
Wat heb je nodig voor slasoep met rijst? (2-4 personen afhankelijk van portiegrootte)
Varieer gerust met de ingrediënten hieronder. Wanneer ik bvb een groentebouillonblokje gebruik, kun jij best een kipbouillonblokje gebruiken en/of er zelfs (gerookte) kip in doen?
- 1 flinke krop sla
- 1 groentebouillonblokje
- minimaal 500 ml water
- 1-2 laurierblaadjes
- peper en zout
- p.p. 40 gram rijst (of ander graan) (in apart pannetje)
- staafmixer
Hoe maak je slasoep met rijst?
- Doe water in de waterkoker en zet aan
- Was de sla, breek de bladeren en doe in een soeppan
- bouillonblokje erbij
- water erbij
- even laten koken
- kook in een ander pannetje de rijst
- pureer de slasoep tot een gladde massa
- doe de rijst erbij en serveer
Suggesties voor de slasoep
- In plaats van - of náást - het bouillonblokje kun je ook knoflook en ui fruiten in wat olie (in een soeppan). Daar doe je vervolgens de slabladeren bij, plus het water en voor de rest volg je het recept zoals hierboven omschreven.
- Om de soep dikker / voller / romiger te maken kun je gebruiken:
- crème fraiche
- avocado
- (zoete) aardappel
- Als je de soep maakt zoals in het recept hierboven kun je er bij het serveren olijfolie - of een andere olie - bij doen.
- Je kunt er verse kruiden bij doen zoals bieslook, peterselie, etc.
- Je kunt er vlees / vis / schelpdieren bij doen
- Je kunt er losse groenten bij doen zoals stukjes paprika, komkommer, wortel etc.
Comment Section
0 reacties op “ Slasoep met rijst”