Naarmate het buiten kouder wordt, krijgen we meer trek in warm en verwarmend voedsel zoals een romige, warme én pittige soep. Een Mama Stalend Fit fan heeft me een voortreffelijk recept gestuurd van pompoensoep.
Hoe maak je pompoensoep? Basis
Pompoensoep is misschien wel de eenvoudigste soep om zelf te maken, want zelfs zonder toevoegingen van extra kruiden blijft ie erg lekker. En wist je dat het niet eens nodig is om de pompoen te ontdoen van de schil? Je kunt 'm gewoon in blokjes snijden, vruchtvlees eruit lepelen en hup, in de pan. Heet water erbij, laten koken totdat je met een vork door de schil kunt prikken, vervolgens pureren en klaar is je soep.
Veel variaties met soep
Het handige aan soep is dat je er een flinke pan van kunt maken (bvb voor een heel weekend of om in te vriezen), en dan per dag of per maaltijd bekijken welke extra ingrediënten je eraan wilt toevoegen voor een meer complete maaltijd. Of misschien houd je het wel bij die simpele basissoep en neem je voorafgaand aan het hoofdgerecht (of als tussendoortje) een kommetje soep om je maag al een beetje te vullen en zo overeten te voorkomen.
- Je kunt de soep romig maken met behulp van crème fraiche of kokosmelk.
- Je kunt de soep dikker maken met behulp van aardappel, zoete aardappel, maar ook met knolselderij, pastinaak of winterpeen.
- Voor een Aziatisch tintje gebruik je kruiden als koriander (vers en poeder), gember (vers en poeder), citroengras, rode peper(s) of misschien wel een curry pasta als je voor echt héét gaat.
- Of wat te denken van pompoensoep met munt en feta?
- Er is ook een Italiaanse versie van pompoensoep met basilicum en ricotta.
- Voor extra eiwitten kun je kip, kalkoen, garnalen, bacon of peulvruchten toevoegen.
Heb jij nog lekkere suggesties? Noteer ze hieronder, bij 'Reacties'.
Recept voor pittige pompoensoep
- 1 pompoen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf kurkumapoeder, peper, zout, gemberpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, korianderpoeder en komijnpoeder
- blikje kokosmelk
- kopje water (om te verdunnen, is optioneel)
Bereiding van de soep:
- Ui en knoflook fijnhakken en in een pan met olie zachtjes fruiten.
- Alle kruiden erbij doen en lekker meebakken.
- Intussen de pompoen in stukjes snijden (schil eraf is optioneel), pitjes eruit halen en ook even meebakken.
- Kokosmelk erbij doen en 20 min. zachtjes laten pruttelen (of totdat je door de schil heen kunt prikken).
- Pureren met de staafmixer en nog even proeven of er wat kruiden bij moeten. Als hij te dik is, kopje water erbij.
(Bron: recept van Anneke van Wijk)
Comment Section
0 reacties op “ Seizoensoep van Pompoen.”