
Deze salade doet het bijzonder goed bij de BBQ. Heerlijk fris, fruitig, slank en gezond. Snel gemaakt en gauw op, dus maak voldoende. Smakelijk!
Salade met Chinese kool, sinaasappel, appel, dadel, noten en kaas
Benodigdheden (voor 2 personen):
Voor bij een BBQ vermenigvuldig je de hoeveelheden al naar gelang het aantal personen.
Voor de salade:
- 1/2 chinese kool
- 2 mandarijntjes in partjes (je kunt ook sinaasappels of grapefruit gebruiken, want mandarijnen zijn er vooral in de winter)
- 1/2 appel in kleine stukjes
- 2 el pijnboompitjes of grof gehakte noten
- 4 dadels in reepjes gesneden
- 1 handje gewelde rozijnen
- 75 gr. Emmentaler kaas of boerenkaas in kleine blokjes gesneden
Voor de dressing:
- 3 el sinaasappelsap en/of 2 el citroensap (of grapefruitsap)
- 1/2 el diksap of gembersiroop (heb ik zelf niet gebruikt want had ik niet in huis). Ik heb gebruikt: 1/2 tl vers geraspte gemberwortel.
- 1 el balsamico azijn
- 2 el notenolie (ik heb gewoon e.v. olijfolie gebruikt)
- 1/2 tl sinaasappelschilrasp
- peper en zout
Werkwijze:
- Klop de dressing
- Meng alle ingrediënten inclusief de dressing door de gesneden kool
- Laat de dressing ongeveer 10-15 minuutjes intrekken alvorens op te dienen
Comment Section
1 reactie op “ Salade recept voor bij de Barbeque (BBQ)”
Pingback
Pingback: Pittige Chinese kool van de BBQ