Met dit recept vansalade boordevol superfoods zoals chiazaad, hennepzaad, walnoten, amandelen, en verse kruiden geef je je immuunsysteem een flinke boost. Perfect om te eten na de feestmaand die december heet. Bovendien simpel en snel bereiden omdat het allemaal rauwe ingrediënten zijn. Er komt dus geen pan aan te pas.
Hoe maak je een salade van zaden, met dressing en abrikozentapenade?
- Meng alle ingrediënten voor de abrikozentapenade door elkaar en zet opzij terwijl je de rest bereidt.
- Verdeel de veldsla op borden of op een grote schaal en strooi het chia- en hennepzaad, walnoten en vijgen erover.
- Leg de rode ui en de kruiden erop.
- Verkruimel de fetakaas erover
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Proef even of de zuur-zoetbalans naar wens is en stel eventueel bij
- Serveer de salade, de dressing en de tapenade apart
Salade met zaden, wat heb je nodig:
- 2 zakken veldsla (of meer naar wens)
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels gepeld hennepzaad
- 2 eetlepels gehakte walnoten
- 6 gedroogde vijgen in kleine stukjes
- 1 rode ui in dunne, halve ringen (als je rauwe ui niet goed verteert, dan kun je 'm even kort
- een paar eetlepels verse, fijngehakte kruiden naar keuze (denk aan bieslook, basilicum, koriander, peterselie, munt)
- 100 gr schapenfeta, verkruimeld
Dressing bij de zadensalade, wat heb je nodig:
- circa 4 eetlepels olie die rijk is aan omega-3 vetzuren (hennepolie, koolzaadolie, lijnzaadolie)
- 1 teen geperste knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- flinke scheut honing
Abrikozentapenade, gerserveerd bij de salade, wat heb je nodig:
- 50 gram fijngehakte, gedroogde abrikozen
- 1 eetlepel fijngehakte amandelen
- 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
- 1/2 theelepel gedroogde munt
- rasp én spa van 1/2 limoen
- zout en peper
Smullen maar!
(Bron: Lekker (W)eten winter 2014)
Comment Section
0 reacties op “ Salade met chiazaad, hennepzaad, vijgen, feta en abrikozentapenade”