Dit suikervrije en tarwevrije recept is bovenal seizoensgebonden. Het is zomer, augustus, dus tijd voor de tomaat. Tomaat kan in een salade, in een stoofpot, in een smoothie, bij de rijst, quinoa, in een uitsmijter, in de soep. Tomaat kan rauw, of in de oven, in de pan of op de grill of BBQ. De tomaat kan met allerlei soorten kaas, met vlees of met vis zoals zalm. De tomaat kan eigenlijk altijd.
Suikervrij en tarwevrij recept met tomaat (2 personen)
Tomatensalade met hüttenkäse. Dit frisse recept met eiwitten uit de 'käse' en vetten uit de pijnboompitten, zorgt voor een verzadigd gevoel. Serveer de salade op een bedje van (rucola)sla en/of verse spinazie. Heerlijk gewoon!
Ingrediënten voor de salade:
- 3 tomaten per persoon in plakjes gesneden
- 75 gram hüttenkäse per persoon
- 1 eetl pijnboompitjes per persoon
- 1/2 tot 1 eetl pesto (zelfgemaakt of uit potje)
- verse basilicum (lekker veel)
- voor een vullender salade: serveer met sla (verschillende soorten)
Ingrediënten voor de marinade:
- 2 eetl olijfolie
- 1/2 eelt balsamico-azijn
- (evt 1 theel honing)
- mespuntje mosterd
- peper en zout
Hoe maak je de salade met hüttenkäse en tomaat?
- Meng de marinade ingrediënten en meng er voorzichtig de tomatenplakjes doorheen.
- Zet dit +/- 30 minuten op een koele plaats weg.
- Meng ondertussen de pesto door de hüttenkäse
- Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin
- Verdeel de sla over de borden
- Verdeel daaroverheen de gemarineerde tomatenplakjes
- Doe een flinke schep hüttenkäse-pestomengsel + pijnboompitjes + verse basilicum bovenop de salade.
Smakelijk!
Comment Section
0 reacties op “ Recept zonder suiker en zonder tarwe”