Dit zoete bijgerecht met wortel, kaneel, dadel en rozijn heeft als voordeel dat je honger naar zoet al gestild wordt tijdens het hoofdgerecht waardoor je geen behoefte meer zult hebben aan een nagerecht. Bovendien combineert het heerlijk bij iets pittige gerechten, bij wildgerechten, en/of bij een friszure salade.
Na een aantal dagen te veel van alles (waaronder zoetigheid) gegeten te hebben, merk je dat het lichaam er meer en meer om gaat vragen. Nét nu jij hebt bedacht dat het wel mooi is geweest. Dit zoete gerecht bevredigt de behoefte aan zoet, maar dan op een gezonde manier. Ideaal dus voor ná de Kerst, of tussen Kerst en Oud en Nieuw.
Zoet bijgerecht van wortel met kaneel en gedroogde zuidvruchten voor 4 personen
- 750 gr wortel in staafjes gesneden
- 4 eetlepels ghee (geklaarde boter, te koop bij de biowinkel) (je kunt ook een andere boter of olie gebruiken, maar omdat dit een Aurvedisch gerecht is, maakt men gebruik van ghee)
- 3-4 eetlepels geraspte kokos.
- 50 gr gewelde rozijnen
- 50 gr dadels in stukjes gesneden
- 1,5 theelepel kaneelpoeder
- (volgens het recept gebruik je ruwe rietsuiker om de wortels te glaceren. Ik gebruik liever geen suiker, dus heb heb het zonder gedaan en vond het prima smaken. De dadel en rozijn zijn zoet genoeg)
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Worteltjes in weinig water stomen tot ze zacht zijn. (niet zó zacht dat ze gemakkelijk breken of puree-achtig worden)
- Ghee in een pan verwarmen
- Geraspte kokos erbij doen en lichtjes bruinen.
- Worteltjes erbij doen en omroeren zodat de kokos goed over de worteltjes verdeeld is.
- Kaneel eroverheen strooien.
- Rozijnen en dadelstukjes toevoegen
- Alles krachtig omroeren.
(Bron: http://www.ayurveda.nl/content/ayurveda-en-gezondheid/ayurveda-recepten/jubileum-menu-hoofdgerecht-tomaten-in-mung-dal-worteltjes-met-kaneel-rozijnen-en-dadels-cashew-peterselie-chutney/)
Comment Section
0 reacties op “ Recept voor wortel met kaneel, dadel en rozijnen”