Deze ontbijtballetjes bomvol rauwe superfoods bevatten nog alle vitale stoffen (waaronder belangrijke B-vitaminen), langzame koolhydraten, vezels, plantaardige eiwitten (uit de pitten, noten en zaden) en de superbelangrijke omega-3 vetzuren (uit chia- hennep en lijnzaad). Simpel en snel te maken, en uiteraard ook geschikt als tussendoortje.
Let op: deze balletjes zijn misschien klein, maar zó rijk aan voedingsstoffen dat je er niet veel van nodig hebt. Met mate dus!
Ingrediënten van superfood ontbijtballetjes
- 1 rijpe banaan in stukjes
- scheutje citroensap
- 30 à 40 gr gedroogde en gewelde cranberry's
- 30 gr zonnebloempitten
- 25 gr gepeld hennepzaad (alternatief: amandelmeel)
- 15 gr chiazaad
- 15 gr gebroken lijnzaad
- ca. 50 gr fijne kokosrasp
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
- snuf zout
Hoe maak je superfood ontbijtballetjes?
- Pureer de banaan met het citroensap, de cranberry's, zonnebloempitten en het hennepzaad fijn (keukenmachine of staafmixer)
- Doe het mengsel in een kom en voeg er de overige ingrediënten bij. Gebruik van de kokosrasp slechts de helft!
- Draai er met natte handen kleine bolletjes van (circa 10).
- Rol ze door de rest van de kokosrasp.
- Zet de balletjes ongeveer 30 minuten in een oven op maximaal 40 graden om het vocht eraan te onttrekken.
- Bewaar ze in een afgesloten bakje maximaal 1 week in de koelkast.
(Bron: Lekker Weten, winter 2014)
Comment Section
0 reacties op “ Recept voor rauwe Superfood ontbijtballetjes”