Dit recept met paddestoelen, walnoten en chinese kool heeft een oosters smaakje dankzij de geraspte citroen. Heerlijk fris. Je kunt dit eten als hoofd- of bijgerecht (pas de hoeveelheden dan wel aan), en het is ook een heerlijke lauwwarme maaltijdsalade. Je kunt er dus alle kanten mee op. Het is makkelijk te maken, redelijk snel klaar en het heeft écht een verrassende smaak! Ik ben benieuwd naar jouw mening...
Paddestoelen met walnoten en chinese kool
Wat heb je nodig voor paddestoelen met chinese kool? (2 personen)
- 1 chinese kool
- 250 gr paddestoelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 50 gr gepelde walnoten
- 2 theelepels honing
- zeezout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels crème fraîche
- olijfolie
Hoe maak je paddestoelen met chinese kool?
- Snijd de chinese kool in de lengte doormidden en hak in dunne slierten. Even kort blancheren.
- Paddestoelen schoon wrijven en in dunne reepjes snijden
- Uien en knoflook fijn snijden
- ui en knoflook samen op laag vuur fruiten in de olie.
- paddestoelen toevoegen en bakken tot ze lichtbruin zijn
- noten hakken
- citroen raspen op een fijne rasp (alleen de gele schil)
- vuur uitzetten en noten, citroenrasp, zout, peper, honing en crème fraîche toevoegen en erdoorheen roeren.
- verdeel de chinese kool over de borden
- schep daarbovenop het paddestoelenmengsel
- tip: lekker met rijst, risotto of een ander soort graan
Comment Section
0 reacties op “ Recept met paddestoelen, walnoten en chinese kool”