Dit recept met bleekselderij, wortel en kikkererwten is geschikt als (warme) lunch salade, maar ook als avondeten. Het zit boordevol groenten en plantaardige eiwitten, licht verteerbaar, gezond en uitermate 'dummie-proof', want zelfs als je niet kunt koken, zal dit gerecht niet mislukken. Het staat bovendien binnen 10 minuten op tafel.
Wat heb je nodig voor het recept met bleekselderij, wortel en kikkererwten? (2 personen)
- 1 hele struik bleekselderij
- 1 grote winterpeen
- (evt. 1 pastinaak)
- 2 el tomatenpuree
- 300 gr gekookte kikkererwten (uit pot)
- olie om te bakken (ik gebruikte olijfolie)
Hoe maak je het recept klaar?
- Was en snijd de groenten in blokjes (ongeveer 2 cm)
- Verhit de olie in een (roerbak)pan en roerbak de groenten een paar minuten.
- Voeg een klein scheutje water toe en laat de groenten stoven tot ze beetgaar zijn.
- >>> zelf heb ik geen water toegevoegd omdat ik het juist lekker vind als de groenten een beetje knapperig zijn. Dat helpt me ook om het langzamer te eten omdat ik meer moet kauwen. Als je geen water toevoegt, moet je het wel beter in de gaten houden en goed blijven roeren zodat het niet aanbakt.
- Voeg tot slot de kikkererwten, tomatenpuree, peper en zout toe en laat het geheel nog even goed doorwarmen.
Waarom moet je dit recept met bleekselderij, wortel en kikkererwten maken?
- het is lekker!
- het bevat ongeveer 800 gram groenten! 400 gram per persoon
- het is licht verteerbaar
- het bevat plantaardige eiwitten
- het is vullend en het is veel, dus je hebt geen pasta, rijst of andere graansoort nodig en dus is het >>>
- koolhydraatarm
- het is vegetarisch
- het is geschikt als lunch (zowel koud als warm) of als avondeten
- het is bijna té simpel voor woorden
Mijn manier van koken is te omschrijven als 'vers en puur'. Zonder pakjes en zakjes, enkel de verse ingrediënten, aangevuld met verse of gedroogde kruiden. Liefst gebruik ik zo weinig mogelijk ingrediënten. In de eerste plaats omdat dat voor je spijsverteringsstelsel rustiger is, dus makkelijker te verteren. Ten tweede omdat al die ingrediënten het koken onnodig ingewikkeld maken. In het begin is het misschien even wennen om het eten dat je eet écht te proeven omdat je gewend bent de smaak een beetje te 'verbloemen' door gebruikmaking van allerlei extra (onnatuurlijke) ingrediënten.
Ik ben benieuwd wat je van dit recept vond en ik zie je reactie onderaan dit blog graag tegemoet.
Comment Section
0 reacties op “ Recept met bleekselderij, wortel en kikkererwten”