Eén van de seizoensgroenten van de maand februari is de groenselderij. Deze groente is licht verteerbaar, reinigt het bloed, bestrijdt infecties, helpt bij de vochtafdrijving, versterkt het zenuwstelsel en vermindert krampen. Voldoende reden dus om een smakelijk hoofdgerecht met deze groente op tafel te zetten.
Ik heb gekozen voor een recept met quinoa. Quinoa is niet echt een graan, maar een zaad uit Zuid-Amerika. Het bevat alle 9 essentiële aminozuren. (Essentieel staat voor: dat het lichaam deze zuren niet zelf kan maken, dus ze via de voeding moet binnenkrijgen).
Benodigdheden Quinoa met groenselderij (voor 4 personen):
- 200 gr quinoa (alternatief voor quinoa = (basmati)rijst, gierst, couscous etc.)
- 1 struik groenselderij in kleine stukjes
- eventueel 250 gr wortel in kleine stukjes
- scheutje olie
- 1-2 tl bouillonpoeder
- 2 laurierblaadjes
- 2 dl pindasaus (zelf gemaakt heeft de voorkeur uiteraard: gebruik hiervoor water of melk en pindakaas (bij voorkeur van de bio-winkel zodat er zo min mogelijk aan is toegevoegd behalve noten en zeezout), sambal, kerrie en zoete sojasaus en binden met een bindmiddel naar keuze)
Werkwijze Quinoa:
- Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan goed af.
- Kook de quinoa in ongeveer 10-15 minuten in water met bouillonpoeder, een snufje zout en laurierblad.
- Stoof de groente in een laagje water met een scheutje olie in 15 minuten beetgaar.
- Schep de groente door de gekookte quinoa en laat het geheel nog even staan.
- Dien op met warme pindasaus.
Smakelijk eten!
Laat je me weten of je het lekker vond?
(Bron: odin.nl)
Comment Section
0 reacties op “ Quinoa met groenselderij en pindasaus”