Gestoomde broccoli met basmati rijst, oh ja, en een snufje zout. Meer niet. Saai? Niet lekker? Integendeel! Dit is pas púúr eten. Je proeft de échte smaak van broccoli en de échte (zoete!) smaak van rijst. Misschien is het even wennen, ja, omdat we gewend zijn overal een sausje bij te doen of een andere smaakversterker. Maar echt, het is niet nodig.
Nu ben ik vegetariër en dit was mijn lunchgerecht. (ik kreeg het niet eens op, zoveel was het!). Als je wilt kun je er een stukje vis of vlees bij doen, maar als je dezelfde hoeveelheden maakt als ik, dan krijg je het waarschijnlijk ook niet op!
Wat heb je nodig voor gestoomde broccoli en basmati rijst? (1 persoon)
- 60 gram basmati rijst (minimaal 2 uur in koud water geweekt)
- 300-350 gr broccoli.
- TIP > gebruik de héle broccoli, dus óók de stronk. Persoonlijk vind ik 'm zelfs het lekkerst (want een beetje zoetig). Je moet dan wel even het buitenste randje eraf schillen en verder even in blokjes snijden
- snufje (keltisch) zeezout
Hoe maak je gestoomde broccoli en basmati rijst?
- Doe water in de waterkoker en zet aan.
- Snijd ondertussen de broccoli incl de stronk in stukjes en spoel de rijst af tot het water helder is.
- Doe de rijst in een pannetje en giet er kokend water overheen (moet ongeveer 1,5-2 cm onder water staan, want je gaat 'm droogkoken)
- Doe de broccoli in een andere pan (iets groter) en giet er een heel klein laagje kokend water bij.
- Deksels op de pannen en laten koken / stomen. Vuur laag. Af en toe checken.
- Zodra de rijst bijna is drooggekookt, doe je er wat zout bij en zet je het vuur uit.
- Hetzelfde geldt voor de broccoli.
Dit is pas CLEAN EATING! Smakelijk!
Comment Section
0 reacties op “ Puur eten: gestoomde broccoli met basmati rijst”