Pittige zuurkool met zoete aardappel en gerookte zalm. Wat een heerlijke combinatie! Het recept is gewoon van de Allerhande, alleen gebruikten wij zoete aardappel ipv normale aardappel en crème fraiche ipv room culinair. Zuurkool zat een aantal keer in ons groentepakket, en telkens kozen we voor dit gerecht omdat het zo lekker is!
Wat heb je nodig voor pittige zuurkool? (4 personen)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el olie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl sambal
- 500 gr zuurkool
- 75 ml kraanwater
- 400 gr (zoete) aardappelen (op het recept van de Allerhande staat 800 gr aardappelen, maar ik houd altijd max 100 gram aardappelen p.p. aan)
- 30 gr verse peterselie
- 200 ml creme fraiche
- 200 gr gerookte zalm(snippers)
Hoe maak je pittige zuurkool?
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- verhit de olie in een diepe pan en fruit hierin de ui 3 minuten.
- Voeg de knoflook, kerrie en sambal toe en bak nog 1 minuut.
- voeg de zuurkool en het water toe en laat met het deksel op de pan 15 min koken.
- kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ongeveer 10-12 minuten gaar en giet af.
- snijd de peterselie fijn.
- voeg de room (creme fraiche) aan de zuurkool toe en kook 1 minuut.
- Zet het vuur uit.
- Schep de zalmsnippers en de helft van de peterselie erdoor.
- Schep de aardappelen en de zuurkool met wat vocht op de borden.
- Strooi de rest van de peterselie erover.
TIP: persoonlijk vind ik het lekkerder om de gerookte zalm pas helemaal aan het einde toe te voegen, dus als alles al op de borden is verdeeld, leg je de zalm(snippers) en de peterselie erover.
Comment Section
0 reacties op “ Pittige zuurkool met zoete aardappel en gerookte zalm”