Groenten op de barbeque? Dit BBQ-recept van chinese kool is een aanrader omdat het snel klaar is, makkelijk te bereiden en superlekker!
Ingrediënten voor chinese kool op de BBQ (4 personen):
- 5 eetl sojasaus
- 3 eetl olie (bvb zonnebloemolie)
- rasp en sap van 1 limoen
- 1 verse rode chilipeper in dunne ringetjes gesneden (zonder de zaadjes)
- 1 hele chinese kool (gewassen en in de lengte in 4 parten gesneden)
- 1,5 eetl sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
Hoe maak je chinese kool op de BBQ?
- Meng eerst de dressing door de sojasaus, olie, limoensap en ca. 1 tl limoenrasp in een kom.
- Voeg hieraan de helft van de, in dunne ringetjes gesneden, chilipeper aan toe.
- Sprenkel de dressing over de kool.
- grill de koolparten in ca. 3-4 minuten rondom bruin op de BBQ (niet op het heetste stuk, maar een beetje aan de zijkanten).
- (je kunt ook een grillpan gebruiken)
- bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de verse chili en het geroosterde sesamzaad.
Heb je mijn andere recept met chinese kool al geprobeerd? Dat is momenteel écht mijn favoriet en hij valt áltijd erg goed in de smaak bij iedereen.
Comment Section
0 reacties op “ Pittige Chinese kool van de BBQ”