
Ontbijt stevig, maar gezond, met ' Bircher muesli'. (leuk om even de link te checken over het ontstaan van muesli). De titel klopt dus niet helemaal, maar ach, het beestje moet een naam hebben en jij hebt er op deze manier weer een fijne ontbijtvariant bij. Smakelijk!
Bircher Muesli
LET OP: Als je dit recept morgenochtend wilt eten, dan moet je vanavond de havervlokken al in de week zetten. Soort overnight oats dus.
Wat heb je nodig voor Bircher muesli? (2 personen)
- 125 gram havervlokken
- 200 ml melk (of plantaardige melk bvb rijstmelk)
- 1 appel geschild en geraspt
- 1 flinke hand rozijnen
- sap van een halve citroen
- 3 eetlepels yoghurt (of geiten- schapen-, sojayoghurt)
- 1 flinke hand granaatappelpitjes
Hoe maak je Bircher muesli?
- Zet de avond vantevoren de havervlokken in de week door ze te overgieten met met de melk. Roer de rozijnen en ook vast doorheen, zo kunnen ze wellen waardoor hun drogende werking verminderd. Roer alles goed door elkaar en zet de hele nacht in de koelkast.
- De volgende dag: schil en rasp de appel
- verdeel over de muesli
- knijp de halve citroen boven de muesli uit.
- maak het geheel af met de yoghurt en de granaatappelpitten
Comment Section
0 reacties op “ Ontbijten met Bircher muesli”