Koken zonder pakjes en zakjes is een goede voorbereiding op de Suikerchallenge die - ik verklap het maar alvast - start op maandag 7 september 2015. Tijdens de suikerchallenge eet je 14 dagen geen suiker. Hoe ver je daarin wilt gaan beslis je zelf. Wil je jezelf uitdagen en wil je na de zomer echt starten met een schone lei, probeer dan vandaag (en de komende weken) wat suikervrije recepten uit.
Koken zonder pakjes en zakjes als mentale voorbereiding op de suikerchallenge
Door nú al bewustere keuzes te maken en er vaker bij stil te staan, kan je onderbewuste zich al instellen op de 14 suikervrije dagen. Je mindset, wilskracht en doorzettingsvermogen kun je trainen. Hoe dan? Door TE DOEN. Start dus vandaag waar mogelijk met puur, vers en onbewerkt koken en eten.
Koken zonder pakjes: Rode rauwkost salade (4 personen)
Deze heerlijke salade is een bijgerecht en komt van Koken met Karin. Hij is eenvoudig en snel te bereiden, nét weer even wat anders dan de gebruikelijke rauwkostsalades doordat je andere groentes gebruikt en hij is gewoon erg lekker.
Ingrediënten voor de rauwkost:
- 1 krop rode radicchio sla in reepjes gesneden
- 2 gekookte/ geroosterde bietjes in dobbelsteentjes gesneden
- 1/2 bosje radijs in plakjes gesneden
- 1 rode ui in dunne ringetjes gesneden
- 1/2 winterpeen grof geraspt
- paar takjes bieslook, geknipt
Ingrediënten voor de dressing:
- 8 el extra vergine olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 theelepel (Dijon)mosterd
- versgemalen zout en peper
Hoe bereid je de salade?
- Schep alle ingrediënten goed door elkaar in een schaal
- Klop met een garde in een kommetje de ingrediënten voor de dressing. Proef en breng op smaak.
- Giet de dressing over de salade en garneer met de bieslook.
Comment Section
0 reacties op “ Koken zonder pakjes”