Huisgemaakte, vegetarische saté met héél véél groenten en kruiden. Dat is lekker én gezond. Maar ook gemakkelijk te bereiden. Volgens het recept gebruik je o.a. broccoli, chinese kool en wortel, maar je kunt ook restjes groenten gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen. Alvast smakelijk eten en laat me aub weten hoe je het vond...
Wat heb je nodig voor Gadogado met groenten (voor 4 personen)?
- 1 blok tofu van 250 gr
- 250 gr wortel in plakjes
- 250 broccoli in roosjes
- halve of hele chinese kool in brede repen
- 8 eetlepels pindakaas
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el ketjap manis
- 1-2 el citroensap
- 1-2 el sambal oelek
- 2 el olie
- 1 tl nasikruiden
- verse koriander
- (evt gefruite uitjes)
Hoe maak je de gadogado met groenten?
- Eerst de tofu: snijd het blok in plakjes van 1/2 cm dik. Spreid een laag keukenpapier uit op een plank, leg de plakjes tofu erop en dek ze weer af met een laag keukenpapier en daar bovenop een plank met iets zwaars (bvb conservenblikken), zodat de tofu kan uitlekken. Ondertussen maak je de rest van het gerecht.
- Kook de wortel in water met zout in 5 min
- Voeg de broccoli toe en kook 3 min mee
- Voeg de chinese kool toe en kook nog 2 min
- Giet de groenten af in een vergiet, spoel na met koud water en laat uitlekken
- Verwarm in een steelpannetje de pindakaas en alle kruiden. Voeg naar smaak en naar gewenste dikte water en/of citroensap toe. Roer de saus glad en houd hem warm.
- Verhit in een pan de olie.
- Bestrooi ondertussen de tofu met nasikruiden en zout en bak ze snel krokant aan beide zijden.
- Verdeel de groenten over 4 borden.
- Drapeer de plakjes tofu over de groenten.
- Lepel er wat gadogado-saus overheen
- Garneer met verse koriander en gefruite uitjes
- Serveer bijvoorbeeld met basmatirijst, cassave kroepoek en de rest van de saus.
Comment Section
0 reacties op “ Huisgemaakte gadogado met groenten”