Boekweitwrap met zalm
Linda Peek, van Lekker eten met Linda, heeft een origineel, lekker én gezond lunchrecept voor jou en je kinderen: De boekweitwrap met zalm en geitenkaas. Klik direct door naar Linda's site met mooie foto's van het recept (en inspiratie voor andere recepten), of lees hier verder...
Wat geef jij je kinderen mee in de lunchbox? Een boterham met zoet of hartig beleg? Heb jij er wel eens over nagedacht om meer te variëren?
Je kinderen meer groente te laten eten en minder suiker? Bij de workshop van Jacqueline van Lieshout ben ik geïnspireerd om eens iets anders dan brood in de trommel te doen. Zij gaf ons een fijn recept voor een gezonde lunchbox: boekweitwrap met zalm, avocado, geitenkaas & zongedroogde tomaatjes.
Deze boekweitpannenkoeken zijn ideaal om mee te nemen en ook een perfect alternatief voor de kant & klare pannenkoekmixen. Boekweitmeel is lekker voedzaam, bevat veel vezels en vitamine B1 en B6, en géén gluten. Door de pannenkoek te beleggen met avocado en eiwitten in de vorm van geitenkaas & zalm, heb je een goed vullende lunch of diner. In dit recept wordt geitenmelk gebruikt, als alternatief voor gewone melk. Ik ben gek op geitenkaas en vind de geitenmelk dan een extra fijne smaakmaker. Natuurlijk kun je ook een plantaardige melk gebruiken.
Dit recept is weer eens het bewijs dat pannenkoeken niet ongezond hoeven te zijn!
Benodigdheden voor de pannenkoek + beleg:
- 2 afgestreken opscheplepels boekweitmeel
- 1 pak biologische geitenmelk
- 1 biologisch ei
- klontje roomboter
- 1 rondje geitenkaas
- 1/3 avocado
- 2 plakjes zalm
- 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
- vers gemalen zwarte peper
Zo maak je de boekweitpannenkoek met zalm en geitenkaas
- Let op, indien je 1 wrap maakt heb je niet alle melk nodig. Meng het meel, het ei met een flinke scheut melk. Schenk steeds een beetje melk bij, zodat het beslag de gewenste dikte heeft, niet te dik maar ook niet te waterig.
- Verwarm een koekenpan en smelt hierin de boter. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om goudbruin.
- Mocht je nog beslag over hebben, dan bak je nog een pannenkoek.
- Leg de pannenkoek op een bord en besmeer dun met de geitenkaas.
- Prak de avocado fijn met een vork en smeer over de geitenkaas.
- Leg een plakje zalm erover en bestrooi met de stukjes tomaat en vers gemalen peper naar smaak.
- Rol de wrap stevig op en snijd hem schuin door.
Tip: Boekweitmeel koop je gewoon in de supermarkt van het merk Koopmans.
Tip: Maak 10 pannenkoeken met het hele pak boekweitmeel, de geitenmelk en 4 eieren en vries ze in.
De workshop gezonde lunchbox werd gehouden vanwege de publicatie van het boek Van giftbelt naar tempel – Kinderen van Jacqueline van Lieshout.
Door gastblogger Linda Peek
Meer info over Linda vind je hier.
Comment Section
0 reacties op “ Gezonde lunch met glutenvrije broodvervanger”