Kip, cashewnoten en groenten. Oftewel eiwit, goede vetten, vitamines, glutenvrij en koolhydraatarm. Dat is deze maaltijd. Een ideale after workout maaltijd, maar ook voor al diegenen die ’s avonds liever de koolhydraten laten staan. Probeer het recept zelf en laat me weten welke variaties jij hierop heb bedacht.
Wat heb je nodig voor gemarineerde kip met cashewnoten en wortel-noodles? (4 personen)
• 300 gr kipfilet in kleine blokjes gesneden
• Flinke scheut sojasaus (LET OP: soja bevat wel gluten, want er zit tarwe in!)
• 1 rode verse chilipeper, zaad en zaadlijsten verwijderd en helemaal fijngesnipperd
• 250 groene bonen naar keuze (diepvries of vers), beetgaar gekookt en – indien je sperziebonen of bvb sugarsnaps gebruikt – dan snijd je ze schuin doormidden.
• 250 gr wortel, in dunne slierten gesneden met een spiraalsnijder of met een kaasschaaf (doe ik altijd en werkt prima)
• Scheutje olie
• Ongeveer 100 gr cashewnoten, drooggeroosterd in een koekenpan
• Handje verse koriander (15 gram) grof gehakt
• Evt 1 bosuitje in stukjes
Hoe maak je de kip met cashewnoten en wortelnoodle?
• Marineer de kipfilet minimaal 20 minuten in een mengsel van sojasaus en chilipeper (als je van spicy houdt, kun je ook een sterkere peper nemen)
• Verhit een scheutje olie in de wok. Roerbak de kipfilet met de marinade ongeveer 8 minuten.
• Doe de wortelslierten erbij en een scheutje water.
• Wok totdat de wortel beetgaar is.
• Voeg op het laatst de bonen en de cashewnoten toe. Snel doorwarmen.
• Garneer met koriander en bosui en serveer meteen.
Laat je me weten van je van dit recept vond? Ik heb het zelf namelijk niet gemaakt omdat ik vegetariër ben.
Comment Section
0 reacties op “ Gemarineerde kip met groenten, cashewnoten en noodles van wortel”