Dit zelfbedachte recept van wortelfrietjes was een groot succes op verschillende BBQ's afgelopen zomer en zelfs dit najaar tijdens een familieweekend. Iedereen was verbaasd over de zoete, rijke smaak en over de simpele bereidingswijze. Wie weet doe ik jou (en je kinderen) er ook een plezier mee? Het is de moeite waard het eens uit te proberen.
Wortelfrietjes uit de oven (of op de BBQ)
Wat heb je nodig?
- 1 bos bospeen
- olijfolie
- 3-6 tenen knoflook, ongepeld, eventueel beetje geplet
- kruiden zoals (keltisch) zeezout, versgemalen peper, (verse)tijm, kerrie, cayennepeper, komijnpoeder, garam masala, korianderpoeder etc.
- aluminiumfolie
Hoe maakt je het?
- Verwarm de de oven voor op 180 graden
- Was of rasp de buitenkant van de peentjes schoon (ik haal de buitenste laag er altijd met een kaasschaaf af)
- Eventueel de bospeen halveren (om het formaat van frietjes te krijgen)
- Leg de peentjes naast elkaar op een vel aluminiumfolie
- Vouw de buitenste randen dicht zodat je zonder te lekken de olijfolie over de wortels kunt gieten
- Giet ruim olijfolie over de wortels
- Bestrooi met kruiden: enkel de olie, zout en peper is al heerlijk. Maar probeer ook eens met tijm, rozemarijn, knoflookpoeder, korianderpoeder en cayennepeper. Of voor een meer Oosters tintje met kerriepoeder, komijnpoeder en/of garam masala. Varieer en experimenteer!
- Verdeel de ongepelde knoflookteentjes over de wortels
- Vouw het pakketje verder dicht en leg in de oven of op de BBQ
- Zodra de wortels (en de knoflook) zacht zijn, is het klaar.
TIP: Eet de frietjes met zelfgemaakte aïoli: Dat is mayonaise waaraan je geperste of fijngesneden knoflook toevoegt met nog wat extra zout, peper en olijfolie. Even met de staafmixer erdoorheen en klaar.
TIP: Hier vind je andere groenten die je kunt gebruiken voor groentefrietjes (incl. sausje)
Heb je dit recept gemaakt en zo ja, wat vond je ervan?
Heb je nog tips of suggesties voor bijvoorbeeld kruidenvariaties?
Comment Section
0 reacties op “ Friet van wortel, uit de oven”