Gebakken courgette op veldsla. Courgette is een zeer licht verteerbare groente die bovendien héél snel klaar is. Bak de courgette eenvoudig in wat olie met knoflook en ui en serveer het op een bedje van (veld)sla en je hebt een heerlijke, lauwwarme salade of bijgerecht.
Wat heb je nodig voor gebakken courgette op bedje van veldsla? (2-4 personen afhankelijk van portiegrootte)
- 400-500 gr courgette
- 1 zakje veldsla (40 gr)
- 1 (rode) ui
- 2-4 teentjes knoflook
- (kokos)olie of ghee
- zout en peper.
Hoe maak je gebakken courgette op bedje van veldsla?
SUPERSIMPEL:
- Schil de courgette met een dunschiller of kaasschaaf (de schil is zwaarder verteerbaar, maar het is geen must, hoor. Als jij 'm met de schil wilt eten, kan dat prima)
- Snijd de courgette in kleine blokjes
- Snijd de knoflook fijn
- Pel en snipper de ui
- Verhit de olie of ghee in een koekepan
- Laat de olie goed heet worden en fruit de ui en de knoflook
- Voeg de courgette toe en bak even mee
- Verdeel ondertussen de veldsla over de borden
- Voeg de courgette toe aan de borden met veldsla
- Evt peper en zout toevoegen en serveren
EXTRA SUGGESTIES:
- Voor een maaltijdsalade kun je extra vetten en/of eiwitten aan de salade toevoegen in de vorm van noten, avocado, vlees, vis, gekookt eitje etc.
- Voor meer vitaminen en mineralen voeg je extra verse en gedroogde kruiden toe.
- Voor extra groenten kun je evt champignons en/of paprika meebakken
- In plaats van veldsla kun je ook een andere slasoort of zelfs andere bladgroente gebruiken zoals rauwe spinazie. Of een mix!
Comment Section
0 reacties op “ Courgette op bedje van veldsla”