Met 60 gram broccoli krijg je 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) Vitamine C binnen.
Met 80 gram broccoli heb je voldaan aan de ADH vitamine K.
Broccoli zit vól met B-vitamines, en Vitamine A en E.
Broccoli bevat zéér belangrijke mineralen, heeft een gifverwijderende werking, helpt ontstekingen te voorkomen, versterkt het detox-effect en zou zelfs kanker helpen voorkomen.
Kortom: Broccoli is een gezonde groente.
Om de gezonde eigenschappen van de broccoli te behouden, is het wenselijk deze groente te stomen of kort te koken.In het recept van vandaag gaan we de broccoli 5 minuutjes stomen.
Recept van Broccolisoep met zonnebloempitten en cashewnoten (2 personen)
Wat heb je nodig voor de Broccolisoep?
- 1/2 kilo broccoli
- 3 kopjes water
- 1 el miso of 1/2 tl zeezout
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el cashewnoten
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 fijngesneden slajotje
- 1/2 tl oregano
- vers gemalen zwarte peper
Hoe maak je de Broccolispoep?
- Was de broccoli en snijd in kleine stukjes.
- Stoom de broccoli ongeveer 5 minuten totdat het helder groen en zacht is.
- Doe - tijdens het stomen van de broccoli - de zonnebloempitten en cashewnoten in de blender, eventueel met een beetje water, en mix totdat alles ofwel een poeder ofwel een zachte en gelijkmatige brei is.
- Voeg dan de broccoli eraan toe met (een deel van) het kookwater en de rest van de ingrediënten.
- Pureer alles kort en serveer direct. De peper kan ook in het bord worden toegevoegd.
(Bronnen: mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100019-de-geneeskracht-van-broccoli.html, Academy for Ayurvedic Studies www.ayurvedicstudies.nl)
Comment Section
0 reacties op “ Broccolisoep met zonnebloempitten en cashewnoten”