Dit recept van broccolisalade heb ik van een goede vriendin. Het is een makkelijke, lauwwarme, voedzame en vullende, glutenvrije salade. Heerlijk als maaltijdsalade of als bijgerecht, tijdens de lunch of het diner.
Wat heb je nodig voor de broccolisalade? (2-4 personen, afhankelijk van portiegrootte)
De ingrediënten varieer ik, afhankelijk van wat ik allemaal in huis heb en waar ik trek in heb. Zo heb ik voor de salade op de foto gekozen voor rode quinoa, maar die kun je ook weglaten. De eerste 3 ingrediënten die hieronder staan, doe ik er altijd in.
- 2 grote stronken broccoli (800 gram)
- 2 handjes gewelde rozijnen
- 150 gr fetakaas (kan ook andere kaassoort zijn, kies wat je lekker vindt/lijkt)
- 1 rode ui in ringetjes gesneden (doe ik er niet altijd bij)
- 1-2 handjes geroosterde pijnboompitjes (ik gebruik ook wel eens (geroosterde) zonnebloempitten, of noten)
- olijfolie, zout, peper
- evt gekookte rijst, gierst, quinoa
Hoe maak je de broccolisalade?
- Doe water in de waterkoker en zet aan
- Snijd de broccoli in kleine stukken -> inclusief de stronk. De stronk ik erg lekker, en echt zonde om weg te gooien. Je hoeft alleen even de buitenste (harde) rand eraf te snijden.
- Doe de broccoli in een grote pan en giet er kokend water overheen.
- Doe de rozijnen in een kom en gier er ook wat kokend water overheen.
- Laat de broccoli koken -> LET OP: hoe langer de kooktijd, des te meer vitaminen er verloren gaan. Ik kook max 5 minuten.
- Snijd ondertussen de ui en de feta in ringetjes en blokjes en doe in een slakom.
- Rooster ondertussen de pitten en doe in de slakom
- Giet de gewelde pitten af en doe in de slakom
- Giet de broccoli af en doe in de slakom.
- Meng alles goed door elkaar en voeg olijfolie, zout en peper naar smaak toe.
- Laat evt even afkoelen voordat je het serveert, maar hij is ook lekker lauwwarm.
- Indien je apart rijst, gierst of quinoa hebt gekookt, kun je die nog door de salade mengen.
SMAKELIJK!
Comment Section
0 reacties op “ Broccolisalade”