Morgen is de Sint jarig en volgens mij is hij- net zoals jij en ik - verzot op chocolade. Omdat we niet onbeperkt kunnen blijven eten van al die ongezonde, veel te veel suikers en andere troep bevattende, en in de fabriek geproduceerde, chocolade, vind je hieronder drie recepten met rauwe chocolade en andere superfoods om vandaag nog te maken of uit te proberen zodat je op Pakjesavond iedereen versteld kan doen staan van je gezonde en veel lekkerdere alternatieven.
De recepten zijn supereenvoudig en gruwelijk lekker!
Maak vandaag nog:
* Chocolade Brownies (met dadels, rauwe cacao en walnoten > allemaal superfoods)
* Chocolade Mousse in een nieuw jasje (met avocado, rauwe cacao, honing en kokosvet) Dit is de veganistische versie, dus zonder ei.
* Chocolade-Kokos bolletjes (héérlijk voor bij de koffie en een Bounty is er niks meer bij) 😉
Chocolade Brownies - Benodigdheden:
- 1 kopje ontpitte dadels
- 1 kopje walnoten
- 1/2 kopje rauwe cacao
- snufje zout
Chocolade Brownies - Werkwijze:
- Maal de walnoten in de keukenmachine tot een plakkerig 'meel'. (Het fijnmalen werkt helaas niet met een staafmixer, dus je hebt echt een keukenmachine nodig)
- Voeg de dadels, cacao en het snufje zout toe.
- Maal alles fijn totdat er een kruimelige massa ontstaat.
- Om te testen of de massa 'goed' is, kun je een beetje ervan pakken en erin knijpen. Het moet aan elkaar blijven plakken. Is dat nog niet het geval, voeg dan een beetje water toe en meng nog een keer.
- Doe het mengsel in een (cake)vorm en druk het heel goed aan.
- Haal het uit de vorm en snijd in stukken.
Taadaa! Brownie klaar. Smakelijk!
(Bron: barbaraeet.nl, bijna alle recepten bio, van natuurlijke ingrediënten en vaak zuivel- en glutenvrij)
Chocolade Mousse - Benodigdheden:
- 2 rijpe avocado's (lekker zacht)
- 4 el rauwe cacao
- 6 el honing of agavesiroop
- 1 el gesmolten kokosvet
Chocolade Mousse - Werkwijze:
- De avocado's pureren in de blender / met de staafmixer. Het is de bedoeling dat er een gladde massa ontstaat. Hiervoor is het van belang rijpe avocado's te gebruiken en misschien kun je een beetje water toevoegen totdat de massa goed glad is.
- Kokosvet en honing toevoegen
- Als laatste de cacao toevoegen
- Nog even goed mixen / blenden. Even laten afkoelen en smullen maar!
(Bron: cherryfizz.nl)
Chocolade-kokosbolletjes - Benodigdheden:
- 2 cups geraspte kokos
- 3 el gesmolten kokosolie
- 3 el (rauwe) honing of agavesiroop
- 100 gr rauwe pure chocolade (van een reep)
Chocolade-kokosbolletjes - Werkwijze:
- Doe de geraspte kokos, gesmolten kokosolie en de honing in een keukenmachine en mix het tot een kleverige massa.
- Rol van die massa kleine balletjes.
- (Als het mengsel te kruimelig is om mee te werken kun je het op een snijplank in de koelkast leggen zodat het wat steviger wordt. Na 1-2 uur kun je er dan alsnog balletjes van kneden.)
- Breek de chocoladereep in stukjes en smelt het au bain marie.
- Dompel de balletjes in de chocolade en laat uitlekken.
- Leg de choco-kokosballetjes op vetvrij bakpapier voor minimaal 1 uur in de koelkast.
(Bron: eerlijkereten.nl)
(Met dank aan alle creatieve foodbloggers die hun recepten op het web zetten. Gezond eten kan zó eenvoudig zijn en ongelooflijk lekker. Ik hoop dat je deze recepten zult gebruiken tijdens de Feestdagen. Voor mij was het een feestje om dit te mogen uitproberen voor jullie. I love my job hihi)
Comment Section
0 reacties op “ Drie bijzondere recepten met rauwe cacao”