Heerlijke bietenstampot waarop vele variaties mogelijk zijn. Zowel warm als koud lekker en daarom zeer geschikt om een restje mee te nemen als lunch naar je werk. Richard maakte deze stamppot met de bieten uit het groentepakket en hij gaf er een geheel eigen draai aan (niet normaal zó lekker!). Daarom vind je hieronder, naast het originele recept van de odin-website, ook zijn versie.
Bietenstampot
Wat heb je nodig voor bietenstampot? (4 personen)
- 1,5 kg gekookte aardappelen (wij gebruikten 1 grote zoete aardappel van rond de 400 gram)
- 500 gr rode bieten, gekookt (wij gebruikten alle bieten uit het pakket, dat was meer dan 500 gr, exacte gewicht weet ik niet)
- 500 gr uien, gesneden (wij gebruikten rode ui en minder dan 500 gr)
- 200 gr mager rookspek (omdat ik vegetarisch ben, gebruikten we gerookte tofu, in blokjes)
- 2 kruidnagels of kruidnagelpoeder
- evt. 1 rookworst (hebben wij niet gebruikt)
- evt. scheutje azijn
- wij gebruikten 1 verse rode peper (staat niet op recept, maar maakt het geheel wel lekker pittig, zeker naast de zoete aardappel en rode biet die ook een zoete smaak heeft)
- boter (wij gebruiken altijd ghee)
Hoe maak je de bietenstampot?
- Bak de spekjes of de tofu en fruit de gesneden uitjes (en de rode peper) met boter in een grote pan
- rasp de gekookte bieten
- voeg de bieten bij de uien (en de peper) en het spek of de tofu
- doe daar de kruidnagels bij en laat 15 min warm worden
- stamp bieten, uien en spek of tofu (en evt scheutje azijn) door de aardappels
- optie: serveer met rookworst
Comment Section
0 reacties op “ Bietenstampot”