Deze week zat andijvie in mijn groentepakket. Niet mijn favoriete groente, maar dankzij de vele toepassingsmogelijkheden ga ik 'm steeds meer waarderen. Zo gebruik ik 'm vaak in mijn smoothies, maar nu koos ik om het recept te maken dat erbij zat: andijviesalade met fruit en kaas. Lekker!
Wat heb je nodig voor andijviesalade met fruit en kaas? (2 personen)
- 1 kropje andijvie (ik gebruikte geen 'kropje' maar een krop, daar hebben we 2 dagen van gegeten!)
- 1 appel in stukjes gesneden
- 1 sinaasappel in stukjes gesneden
- 1 uitje (gebruikte ik niet)
- 75 gr jonge kruidenkaas in blokjes (ik gebruikte 150 gr gatenkaas)
Dressing:
- olijfolie e.v.
- azijn of citroensap (ik gebruikte appelazijn)
- 1 theelepel zachte honing of gembersiroop (niet gebruikt)
- mespuntje geraspte sinaasappelschil (ik gebruikte meer dan een mespunt, plus een deel van het sap dat vrijkwam bij het snijden van de sinaasappel)
- evt 1 teentje knoflook geperst (deed ik niet want ik moest nog naar PT-klanten) 😉
- peper en zout
- ik had nog komkommer over, dus die heb ik eraan toegevoegd.
Hoe maak je andijviesalade met fruit en kaas?
- Snijd de andijvie in smalle reepjes
- Meng er het fruit en de kaasblokjes door en klop de dressing.
- Meng de dressing door de salade en laat minimaal een kwartiertje intrekken
- Schep voor het opdienen nogmaals om en serveer.
Comment Section
0 reacties op “ Andijviesalade met fruit en kaas”