Tijdens de 10-daagse Suiker Challenge eten we geen brood. Wat kun je in plaats van brood eten bij je lunch? Help!
Gelukkig geeft Paulien Otter je hieronder 2 recepten van SUIKERVRIJE maaltijdsalades en hiermee heeft zij het 30 dagen After Summer Shape Up programma gewonnen. Gefeliciteerd Paulien!
1. Maaltijdsalade met dadels, geitenkaas en rauwe ham
4 personen
- Krop sla melange (de rode melange is lekker) / Zak sla melange (500 gram)
- Rolletje geitenkaas (je kan zachte geitenkaas gebruiken, maar ik gebruik meestal de iets hardere geitenkaas – ongeveer 150 gram)
- 8-10 Dadels (kunnen grote of kleine zijn)
- Rauwe ham (let op waar geen suiker in zit)
- Pijnboompitten
- Olie
Hoe maak je de maaltijdsalade met geitenkaas?
- Snijd de geitenkaas in kleine stukjes.
- Ontpit de dadels en snijd deze ook in kleine stukjes.
- Doe alvast een beetje in een schaal.
- Indien je een krop sla hebt, was deze dan even en laat goed uitlekken.
- Doe de helft van de sla in de schaal.
- Doe daarna de rest van de geitenkaas en dadels er in en de rest van de sla er weer op (als je alle geitenkaas en dadels in een keer in de schaal doet, dan gaat het heel erg plakken en mengt niet heel eenvoudig).
- Rooster de pijnboompitten op een laag vuurtje totdat ze goudbruin zijn.
- Doe de rauwe ham in de koekenpan en bak het totdat het krokant wordt (eventueel kun je er nog wat Italiaanse kruiden en knoflook bij doen).
- Daarna uit de pan halen en even met keukenpapier de rauwe ham deppen (dan haal je er nog wat vet af).
- Maak er kleine stukjes van en doe het over de salade.
- Bewaar een klein beetje voor de garnering.
- Doe wat olie over de salade en meng het.
Maaltijdsalade met spinazie
4 personen
- 500 gram gewassen spinazie
- Zwarte olijven (hoeveel zelf bepalen – groene olijven kunnen ook)
- Feta (150 gram)
- Twee sjalotjes
- Walnoten (indien geen walnoten dan walnotenolie)
- Olie
- Eventueel kun je gebroken lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en/of chiazaad toevoegen.
- Knoflook (1 teentje)
- Peper en zout
Hoe maak je de spinazie salade?
- Doe de spinazie in een kom.
- Snijd de olijven, feta, sjalotjes.
- Doe dit in de kom er bij. Eventueel kun je ook wat pitten en zaden toevoegen als je wilt.
- Maak een dressing in een kommetje / glas van olie, knoflook (geperst), peper en zout (zelf gooi ik vrij weinig zout over eten, omdat het vaak er al in zit en we genoeg binnenkrijgen).
- Proef even of het goed is en proef ook even met een stukje sla.
- Doe de dressing over de salade, mix het en doe er dan nog wat walnoten over.
Comment Section
2 reacties op “ 2 Recepten voor maaltijdsalades”
Door Anita op 2 oktober 2014
De maaltijdsalade met dadels, geitenkaas en rauwe ham is super! Hele lekkere smaakcombinatie.
Door Ginny op 2 oktober 2014
Dankjewel Anita, dat zal Paulien wel leuk vinden om te horen. Ik zal ervoor zorgen dat dit compliment haar bereikt 😉