Page content

Venkelsoep met pasta van linzen

Venkelsoep met pasta van linzen is een complete maaltijd. Maak een extra grote pan en je hebt er de volgende dag weer plezier van bij je lunch of als voorgerecht.

Gezond koken is vaak een kwestie van plannen en voorbereiden. Zorg voor voldoende groenten in huis en zorg ervoor dat je altijd iets van granen of peulvruchten hebt. Of zoals bij dit recept: een glutenvrije pasta van peulvruchten. Bereid de groenten, kook de granen. Doe alles bij elkaar en je hebt een heerlijke, gezonde en voedende maaltijd.

Wat heb je nodig voor venkelsoep met pasta van linzen? (2-4 personen afhankelijk van portiegrootte)

  • 600-800 gram venkel, bladgroen en harde kern verwijderd en in stukken gesneden
  • 1 bouillonblokje op 500 ml water
  • 1-2 laurierblaadjes
  • verse kruiden zoals bieslook en peterselie
  • zout en peper
  • pasta van rode linzen, 60gr p.p.
  • staafmixer

Hoe maak je venkelsoep met pasta van linzen? venkelsoep met pasta van linzen

  • Doe water in de waterkoker en zet aan
  • Snijd ondertussen de venkel en doe samen met het bouillonblokje en de laurierblaadjes in een pan
  • Giet het kokende water eroverheen
  • LET OP: ik zeg nooit precies hoeveel water je moet gebruiken. Wij houden heel erg van dikke, puree-achtige soep en daarom gebruiken we minder water. Houd jij van dunnere soep, gebruik dan meer water en evt een extra bouillonblokje.
  • Laat de venkel koken totdat hij zacht genoeg is om te pureren. (8-15 minuten: hoe langer je kookt, des te meer voedingsstoffen verloren gaan, dus kook niet te lang)
  • Kook ondertussen de pasta van linzen (deze heeft beduidend minder tijd nodig dan normale pasta)
  • Ik kook deze pasta graag met wat keltisch zeezout.
  • Pureer de venkelsoep tot een gladde massa
  • Giet de pasta af en voeg bij de soep
  • Serveer met verse kruiden
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Venkelsoep met pasta van linzen

Plaats een reactie


*