Page content

Richard en Ginny op reis (10)

Vanaf Lyon rijden we de Ardèche binnen. Ongelooflijk hoe mooi het hier is! We hopen dat jullie een beetje met ons kunnen meegenieten dankzij de (video-)verslagen. Veel lees- en kijkplezier!

Etappe 28: Lyon - Condrieu (45 km)

Eigenlijk startte deze etappe niet precies in Lyon, maar op een camping in een klein plaatsje een paar kilometer zuidelijk van Lyon, te weten St. Genis Laval. Nadat we de avond tevoren onze ruzie hadden uitgepraat, startten we deze dag met een héérlijke, ´lichte´ vibe en op ons dooie gemakje. Op de camping nog even een wasje gedaan en in het dorp eindelijk wezen bloedprikken en nog genoten van een menu du jour bij een brasserie.

We besloten naar Condrieu te fietsen, een plaats die bekend staat om de Viognier wijn (mijn favoriete witte wijn, samen met de Chardonnay, maar helaas onbetaalbaar in deze streek). Het was een korte etappe van rond de 45 km, bovendien voerde de etappe door het dal van de Rhone, dus volledig vlak. Desondanks had ik het zwáááár! Dat kwam natuurlijk omdat we pas na de lunch vertrokken, om 14.30uur en het was serieus 35 graden. Ik kan je vertellen dat dat écht geen leuke temperatuur is om gezellig te gaan fietsen, wat een hitte!

Toen we arriveerden op de camping waren we de eerste gasten van die dag, dus volop keuze bij het uitzoeken van een plek. Speciaal voor fietsers was er een veldje ingericht met picknickbankjes en veel bomen dus we konden lekker in de schaduw staan. Het was een leuke, knusse camping met een eigen zwembad waar we echter pas de volgende dag gebruik van maakten.

Etappe 29: Condrieu - St. Jean de Muzols (55km)

Videoverslag

Etappe 30: St. Jean de Muzols - Le Cheylard (49km)

De wekker stond vroeg, want we hadden vandaag direct 2 flinke klimmetjes voor de boeg die we niet wéér op het heetst van de dag wilden doen (het duurt misschien even, maar we leren het wel ;-). De eerste 10 kilometer gingen zeer gestaag omhoog. Zo konden de knietjes nog even opwarmen. Daarna begon het echte werk: 12 km klimmen, niet heel steil, maar wel een lange klim tot 500 meter (start was ongeveer op 150m).

Omdat we waren gestart vanuit het dal reden we de hele ochtend lekker koel in de schaduw van de bergen die i ardeche nmiddels echt indrukwekkend hoog zijn geworden. Ik kan niet omschrijven hoe mooi het is om hier te fietsen! En hoe klein je je voelt. Ik weet dat ik het al vaker heb gezegd en geschreven, maar al fietsend beleef je alles zoveel intenser dan wanneer je met de auto bent. Met de fiets duurt zo'n klim van 12 km ongeveer 2 uur want je gaat tussen de 4-7 km per uur omhoog. Als je dan eindelijk boven bent, helemaal op eigen kracht, dan geniet je veel meer van het uitzicht en - niet te vergeten - van de kick die het geeft.

What goes up, must come down, dus na een klim, komt een afdaling, en daarna komt ... lunchpauze! Volgens mij maakt het niet uit wat je dan eet, want alles smaakt verrukkelijk haha! Onze lunch ging er goed in, en dat mocht ook, wel want we hadden nóg een klim voor de boeg. Eentje van 11 km (dus 1 km korter) en een mindere stijging (van 380m naar 600m). Ondanks de hitte was de klim redelijk goed te doen, dus we kwamen moe maar voldaan aan op de camping rond 15.30u (supervroeg voor ons doen!).

Dat moest ook wel, want we hadden een 'afspraak' bij de fietsenmaker in het dorp voor een servicebeurt. Terwijl hij onze fietsen nakeek, dronken wij op het dorpsplein een weldverdiend drankje. Boodschappen gedaan bij de supermarkt en toen op een holletje terug naar de camping voor een plons in de rivier. Avondeten bereid, gedoucht, en daarna ... nou ...,wat dacht je van 'daarna hé-le-máál niks'?! Inderdaad: lummelen én op tijd naar bed (rond zonsondergang). Want eigenlijk was vandaag de warming up voor morgen: 21 km klimmen, van 500 naar 1100 meter. Ik zeg: Weltrusten!!!

 

Videoverslag

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Richard en Ginny op reis (10)


Door ginny op 6 september 2016

Leuk dat je dat zegt, Bettie. Zo voelt het ook 😉


Door Emma & Jeroen op 10 september 2016

Hoi Ginny en Rich, leuke update weer en super mooi daar. Kan je ook scherpstellen tijdens het filmen? Omgeving is vaak onscherp.
Emma en ik gaan even een koffietje drinken en daarna de laatste update lezen, nu al zin in.
Liefs Emma & Jeroen

Plaats een reactie


*