Page content

Pasta met rucola, ovengedroogde tomaatjes en rode ui

pasta-met-rucola-oven-gedroogde-tomaatjes-en-rode-ui

Heerlijk vegetarisch pastarecept uit de oven. Je staat zelf slechts 5 minuten in de keuken. De pasta staat 55 à 60 minuten in de oven. Dat geeft jou mooi de tijd om een workout te doen.

Nóg meer tijd besparen? Maak de schotel één dag vantevoren al klaar zodat je op de dag zelf alleen nog maar 5 minuten de (verse) pasta hoeft te koken.

Ingrediënten van de ovenpasta met rucola en tomaatjes (4-5 personen)

  • 4 rode uien
  • 2-3 teentjes knoflook (ik gebruik er wel 6, maar ik ben dan ook dol op knoflook)
  • 400 gr tros- of kerstomaten aan de tak
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden (dit is een mix)
  • kruidenzout en 4- seizoenpeper
  • 6 el olijfolie (meer mag ook)
  • 300 gr pasta (bvb spaghetti, liefst vers!)
  • 500 gr rucola

Bereidingswijze pasta met rucola en tomaatjes

  • Verwarm de oven voor op 155 graden.
  • Zet een grote ovenschaal klaar.
  • Pel de uien en snijd ze elk in 8 parten.
  • Kneus de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes of pers ze boven de schaal uit.
  • Snijd de helft van de tomaatjes doormidden.
  • Doe de ui, de knoflook, de kruiden, het zout & peper, en alle tomaten (incl het takje) in de schaal.
  • Giet de olijfolie erbij.
  • Hussel alles goed door elkaar en zet de schaal 55-60 minuten in de oven.
    • tot hier kun je het gerecht tot 1 dag vantevoren al bereiden!
  • Kook de pasta in gezouten water en giet af.
  • Verwijder het tomatentakje uit de ovenschaal en
  • Scheur de rucola (gewoon met de handen) boven de ovenschaal.
  • Schep de hete pasta erdoor.
  • Even proeven, eventueel 4-seizoenenpeper en/of zout toevoegen en opdienen.

Smakelijk!

Vaker een workout doen terwijl je gerecht in de oven staat? Maak dan deze pompoenschotel. Een aanrader!

(Bron: Gratis uitgave van de vegetariërsbond: Lekker Vegetarisch, 2015. Recept uit het boek van Jacinta Bokma, De Snelle Vegetariër)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Pasta met rucola, ovengedroogde tomaatjes en rode ui

Plaats een reactie


*