Page content

Gestoomde (winter)groenten met volkorenpasta en kefir

gestoomde-wintergroenten-met-volkoren-pasta-en-kefir

Dit bijzondere recept van gestoomde (winter)groenten en volkorenpasta met kefir, dille, lente-ui en bieslook komt van Patrick Devos van het gelijknamige restaurant in Brugge (België).

Waarom deze groenten en waarom gestoomd?

Koolsoorten - en dan met name broccoli, boerenkool en spruitjes - zijn de beste (en bijna enige) bron van glucosinolaten:Zwavelhoudende antioxidanten die een belangrijke rol spelen bij de leverontgifting en het lichaam helpen beschermen tegen diverse vormen van kanker. Om optimaal profijt te hebben van de werking van deze krachtige bioactieve stoffen, is het aanbevolen de groenten te stomen omdat bij langdurig koken 70% van de aanwezige glucosinolaten vernietigd worden.

Eerder deze week schreef ik een blog over kefir en over hoe goed het is voor je darmflora.

Hoe maak je gestoomde groenten met volkorenpasta en kefir?

1. Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 gr broccoli
  • 125 gr. bloemkool
  • 125 gr boontjes
  • 125 gr erwtjes
  • 125 gr knolselderij
  • 3 dl kefir (zie ook mijn blog over Kefir en hoe het de darmflora optimaliseert)
  • 2 lente-uitjes
  • 2 takjes dille
  • zwarte peper en een snufje zeezout
  • 200 gr volkorenpasta
  • een scheut olijfolie
  • 8 shisoblaadjes ("Japanse munt", groen of paars)

2. Bereiding

  • Stoom alle groenten gedurende ca. 15 minuten
  • Laat ze afkoelen
  • Meng de kefir met de fijngesneden bieslook, de lente-uijtes en de dille en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta gaar in water met een scheutje olijfolie, peper en zout.

3. Afwerking

  • Leg de shisoblaadjes in diepe borden
  • Leg daarop de pasta en de groenten
  • Werk af met de 'saus' van kefir
  • Lekker met gepocheerde vis zoals grietbot, kabeljauw of tarbot.

Hmmmmm, smullen maar!

(Bron: Bliss, juni 2012, pagina 19)

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Gestoomde (winter)groenten met volkorenpasta en kefir

Plaats een reactie


*