Page content

Gebakken paksoi

Paksoi gebakken met champignons, cashwnoten, verse gember, verse peper, knoflook en meer. Dit was voor het éérst dat ik echt heb gesmuld van de paksoi. Paksoi zit regelmatig in het groentepakket en ik moet je eerlijk zeggen dat het niet mijn favoriete groente is. Hij heeft - vind ik - weinig smaak en ik houd niet zo van de structuur. Ach ja, dat heb je wel eens, toch?

Anderzijds kun je zeggen dat het juist een voordeel is dat paksoi niet zo'n overheersende smaak heeft, want daardoor kun je 'm overal mee combineren. Da's ook waar. En deze zelfbedachte combi vond ik verrukkuluk en makkuluk...

Wat heb je nodig voor gebakken paksoi? (2-3 personen)

  • 1,5 paksoi. Ik had een redelijk grote en een middelmaat paksoi waarvan ik minimaal 2/3 heb gebruikt.
  • 1/2 verse peper koken met kruiden (2)
  • 2 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 125 gr champignons
  • 2 handjes cashewnoten
  • kokosolie

Hoe maak je gebakken paksoi?

  • Verwijder de stronk helemaal onderaan en was de paksoi gebakken paksoi (2)
  • Snijd de witte stelen in reepjes en houd apart van het groene blad.
  • Snijd het groene blad ook in reepjes
  • Snijd de verse peper, gember en knofllook fijn
  • Snijd de chamignons
  • verhit olie in de pan en laat goed heet worden.
  • test met een paar komijnzaadjes of de olie heet genoeg is (de zaadjes moeten een beetje gaan springen)
  • voeg de rest van de komijnzaadjes en de korianderzaadjes toe
  • voeg de peper en de gember toe (knoflook nog niet)
  • roer door tot alles lekker geurt
  • voeg de champignons toe en roer goed door.
  • LET OP: de champignons nemen alle op, dus de pan wordt snel droog. Voorkom aanbakken en blijf goed roeren. Evt scheutje water bijvoegen
  • Voeg de witte stronkjes van de paksoi en de cashewnoten toe en roerbak mee tot ze zachter worden
  • Voeg als laatste de groene bladeren van de paksoi en de knoflook toe en laat de bladeren nog even slinken
  • Ik heb dit gerecht gegeten met 40 gr gekookte basmatierijst waaraan ik gedroogde dilletopjes heb toegevoegd (na het koken)
  • Evt zout en peper toevoegen naar smaak
  • SMULLEN!

Zelfde kruiden andere groenten > gebakken spitskool. Klik hier voor het recept >>> 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Gebakken paksoi

Plaats een reactie


*