Page content

Glutenvrije pasta van linzen

Recept van glutenvrije pasta van linzen met boerenkool en champignons. Niet zo hoog in koolhydraten, maar wel rijk aan eiwitten en vezels. Eenvoudige gerecht, snel te bereiden, met pure ingrediënten.

Wat ik zo fijn vind aan de glutenvrije pasta die je tegenwoordig bij de biologische supermarkt kunt kopen, is het feit dat er slechts 1 ingrediënt in zit. Bijvoorbeeld linzen, boekweit of volkoren rijst. Verder niks. Geen kleur-, geur-, of smaakversterkers. Daar hou ik van: zo puur mogelijk eten. Lees meer

Makkelijke Uiensoep

Deze uiensoep is zó klaar, lekker vers, puur en gezond. Hij is bovendien volledig dummie-proof, dat wil zeggen: een 'mislukte' uiensoep is hier géén optie!

Richard en ik hebben een groentepakket van Odin. Vorige week zaten er gele uien in het pakket, maar we kopen zelf ook altijd uien, dus we hadden er nogal veel. De laatste 2 uien heb ik zojuist in de soep gebruikt. Ik moet eerlijk zeggen dat uien snijden niet mijn favoriete klusje is omdat ik er steevast van ga 'huilen' waardoor mijn mascara uitloopt, en die vervolgens gaat prikken in mijn ogen. Enfin, gedoe, gedoe, dus ik dacht: ik maak me er zo snel en makkelijk mogelijk vanaf. En wat denk je? Verrukkelijk! Lees meer

Slimme Salade Suggesties

Salade maken? Welke salade? Welke ingrediënten? Deze slimme suggesties laten je zien dat de mogelijkheden om met salades te variëren eindeloos zijn, alleen  zijn we soms zelf een beetje fanatsieloos, nietwaar? Wat Richard en ik regelmatig doen is op bvb zondagavond de restjes opmaken door alles in een salade te mengen. Zo hadden we onlangs een half potje olijven, een half potje zongedroogde tomaten, een klein blikje zwarte bonen, 1 rijpe avocado, een klein stukje Munster kaas, komkommer, en verse tomaat over. Toen hebben we een klein zakje veldsla en een klein zakje rucola sla gekocht en alles bij elkaar gedaan. Het was heerlijk!  Lees meer

OERcrackers van noten en zaden

Van deze OERcrackers met noten, zaden, ei en kokosolie maak je makkelijk een voorraad waar je de hele week profijt van hebt. Natuurlijk schrijf ik OERcrackers niet voor niets met OER in Hoofdletters. Het is een recept van Richard de Leth, auteur van o.a. OERsterk Leven en OERsterk Koken. Ik sta vierkant achter zijn filosofie en daarmee ook achter zijn manier van koken / eten. In een eerder blog toonde ik een video van hem waarin hij uitlegt hoe de mens eigenlijk pas zou moeten ontbijten ná fysieke inspanning... Lees meer

Smoothie van rode biet en banaan

Smoothie van rode biet en banaan is lekker als ontbijt of tussendoor als je behoefte hebt aan zoet, maar enkel natuurlijke suikers wilt nemen. De smoothie kun je helemaal zelf maken met behulp van een sapcentrifuge of een goeie blender, maar je kunt ook wortel- en/of bietensap in de (bio)winkel kopen. Check dan wel even de ingrediënten op dat er alléén maar wortel of biet in zit evt gefermenteerd. Lees meer

Bietenstampot

Heerlijke bietenstampot waarop vele variaties mogelijk zijn. Zowel warm als koud lekker en daarom zeer geschikt om een restje mee te nemen als lunch naar je werk. Richard maakte deze stamppot met de bieten uit het groentepakket en hij gaf er een geheel eigen draai aan (niet normaal zó lekker!). Daarom vind je hieronder, naast het originele recept van de odin-website, ook zijn versie.  Lees meer

Het beste moment om te sporten

Wat is het beste moment van de dag of van de week om te sporten?  Die vraag kun je op verschillende manieren interpreteren:
1) In de ochtend / middag / avond / vóór of na het eten? Dat is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. De één sport het liefst in de ochtend, en zelfs op een nuchtere maag. De ander is dan niet vooruit te branden en sport het liefst in de avonduren.
2) Als het droog is / als het warm / koud is / in de zomer / winter etc? Lees meer

Pagina 10 van 58 « Meest recente ... 8 9 10 11 12 ... 20 30 40 ... Minst recente »